Σάββατο 27/04/2024

Ο Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα – Η μάχη του διαστημικού τουρισμού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος και οι υπόλοιποι 3 επιβαίνοντες του πυραύλου New Shepard εκτοξεύθηκαν στο διάστημα από την έρημο του δυτικού Τέξας και επέστρεψαν στη Γη περίπου 11 λεπτά αργότερα, στην πρώτη πτήση από την εταιρεία Blue Origin.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος γράφει ιστορία στον διαστημικό τουρισμό

Ο Τζεφ Μπέζος, ο αδελφός του Μαρκ Μπέζος, η η 82χρονη Ουάλι Φανκ, μια από τις 13 γυναίκες μέλη της ομάδας Mercury 13 οι οποίες εκπαιδεύτηκαν ως αστροναύτες, και ο 18χρονος Ολλανδός Όλιβερ Ντέμεν, γιος ενός επιχειρηματία που κατέβαλε αδιευκρίνιστο ποσό για να στείλει το παιδί του στο Διάστημα, έλαβαν θέσεις και ετοιμάστηκαν για το μικρό τους ταξίδι το οποίο διήρκεσε περίπου 11 λεπτά.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος γράφει ιστορία στον διαστημικό τουρισμό

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση της εταιρείας του Μπέζος Blue Origin περνά έτσι στην ιστορία ως η πρώτη διαστημική εκτόξευση ιδιωτών χωρίς πιλότο.

Παράλληλα καταρρίπτει το ρεκόρ του νεαρότερου και του γηραιότερου ανθρώπου που έχουν εκτοξευτεί ως σήμερα στο Διάστημα.

Η μάχη του διαστημικού τουρισμού (space tourism)

Η πρωτιά του πρώτου δισεκατομμυριούχου που πετά στο Διάστημα με δικό του σκάφος υποτίθεται ότι ανήκει στον Ρίτσαρντ Μπράνσον του ομίλου Virgin, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2021 με το Space Ship Two της εταιρείας του Virgin Galactic.

Η Blue Origin επιμένει όμως ότι είναι η πρωτιά της ανήκει, επισημαίνοντας ότι η πτήση του Μπράνσον έφτασε μόνο μέχρι τα 86 χιλιόμετρα.

Σε αντίθεση με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αεροναυτικής που αναγνωρίζει τη γραμμή Κάρμαν με υψόμετρο 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ως όριο του Διαστήματος, η NASA θεωρεί αστροναύτη οποιονδήποτε πετά σε ύψος άνω των 50 χιλιομέτρων.

Σε αντίθεση με το σκάφος της Virgin Galactic, το οποίο απαιτεί δύο πιλότους, το New Shepard της Blue Origin είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετά εντελώς αυτόνομα.

Διαθέτει έξι θέσεις, όμως μόνο οι τέσσερις χρησιμοποιήθηκαν στην πτήση της Τρίτης.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ