Δευτέρα 29/04/2024

Πανσέληνος Μαρτίου: Το Φεγγάρι του Σκουληκιού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μετά την “σελήνη του χιονιού” τον Φεβρουάριο έρχεται η τρίτη πανσέληνος του έτους, αυτή του Μαρτίου, που ονομάζεται και Πανσέληνος του Σκουληκιού.

Πανσέληνος του Σκουληκιού

Η Πανσέληνος Μαρτίου ονομάστηκε από τους αυτόχθονες της Βορείου Αμερικής, Φεγγάρι του Σκουληκιού επειδή το μήνα αυτό εμφανίζονται τα σκουλήκια.

Σύμφωνα με το The Old Farmers’ Almanac, το οποίο άρχισε να δημοσιεύει για πρώτη φορά ονόματα για πανσέληνους τη δεκαετία του 1930, η πανσέληνος τον Μάρτιο ονομάστηκε Πανσέληνος του Σκουληκιού.

Για πολλά χρόνια, πιστεύαμε ότι αυτό το όνομα αναφέρεται στους γαιοσκώληκες που εμφανίζονται καθώς το έδαφος θερμαίνεται την άνοιξη. Αυτό προσκαλεί κοκκινολαίμηδες και άλλα πουλιά να φάνε, ένα σημάδι του ερχομού της άνοιξης!

Ωστόσο, περισσότερες έρευνες αποκάλυψαν μια άλλη εξήγηση. Στη δεκαετία του 1760, ο καπετάνιος Jonathan Carver επισκέφτηκε τις Naudowessie (Dakota) και άλλες φυλές ιθαγενών της Αμερικής και έγραψε ότι το όνομα Φεγγάρι του Σκουληκιού αναφέρεται σε ένα διαφορετικό είδος “σκουληκιού”, τις προνύμφες των σκαθαριών, που αρχίζουν να βγαίνουν από τον ξεπαγωμένο φλοιό των δέντρων που αποτέλεσε χειμερινό καταφύγιο για αυτές.

Η Πανσέληνος Μαρτίου 2023, η τρίτη Πανσέληνος του έτους, είναι στις 25 Μαρτίου.

Πότε έχει Πανσέληνο το 2024

Οι πανσέληνοι και τα ονόματα αυτών, σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, έχουν όπως παρακάτω:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ