Κυριακή 28/04/2024

Ferdinand Berthier: Τον πρωτοπόρο κωφό εκπαιδευτικό τιμά η Google με το σημερινό της doodle

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το doodle της ημέρας από την Google είναι αφιερωμένο στα 220 χρόνια από τη γέννηση του Ferdinand Berthier.

Με το σημερινό Doodle η Google τιμά τον Γάλλο, κωφό εκπαιδευτικό Ferdinand Berthier, που θεωρείται ευρέως ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της ταυτότητας και της κουλτούρας των κωφών.

Ο Ferdinand Berthier γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1803 στην Γαλλία, και ήταν εκπαιδευτικός κωφών, διανοούμενος και πολιτικός διοργανωτής στη Γαλλία του 19ου αιώνα και είναι ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της ταυτότητας των κωφών. και τον πολιτισμό.

Στα τέλη του 1837 ο Berthier ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση άδεια για τη δημιουργία της Société Centrale des Sourds-muets, η οποία ιδρύθηκε επίσημα το επόμενο έτος ως η πρώτη οργάνωση που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της κοινότητας των κωφών.

Στόχος της οργάνωσης ήταν να συγκεντρώσει “όλους τους κωφούς που είναι εξαπλωμένοι σε όλο τον κόσμο… για να φέρουν σε επαφή ομιλούντες και κωφούς ανθρώπους με νοημοσύνη και καρδιά, ανεξάρτητα από την απόσταση, ανεξάρτητα από τη διαφορά στη γλώσσα, τον πολιτισμό και τους νόμους”. και πρόσφερε στους κωφούς εργαζόμενους μια πρακτική λεωφόρο για να αλληλοϋποστηρίζονται μέσω της «αμοιβαίας βοήθειας» και έναν τρόπο οργάνωσης και παρακολούθησης μαθημάτων εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ο Berthier έγραψε βιβλία για την ιστορία των κωφών και τον πολιτισμό των κωφών, σημειώνοντας κωφούς καλλιτέχνες και ποιητές της νοηματικής γλώσσας της εποχής του.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ