Παρασκευή 03/05/2024

Google Flood Hub: Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για τις πλημμύρες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το Flood Hub της Google επεκτείνεται σε 80 χώρες, παρέχοντας πρόβλεψη έως και 7 ημέρες πριν από μια πλημμύρα προστατεύοντας 460 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό αναφέρει η Google σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο της εργασίας της για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η Google επέκτεινε από τις 22 Μαΐου 2023 τις δυνατότητες πρόβλεψης πλημμυρών σε 80 χώρες μέσω της εφαρμογής Flood Hub.

Το Flood Hub έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κυβερνήσεων, των τοπικών οργανώσεων βοήθειας και των ατόμων που κινδυνεύουν άμεσα. Όλες οι πληροφορίες είναι δωρεάν, διαθέσιμες στο κοινό και μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων. Οι προβλέψεις ενημερώνονται καθημερινά.

Το Flood Hub αποτελεί μέρος του έργου της Google για την αντιμετώπιση κρίσεων για να παρέχουμε στους ανθρώπους πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και πόρους σε κρίσιμες στιγμές – συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών και των σεισμών.

Η τεχνητή νοημοσύνη του Flood Hub, όπως αναφέρει η Google χρησιμοποιεί ποικίλες, δημόσια διαθέσιμες πηγές δεδομένων, όπως μετεωρολογικές προβλέψεις και δορυφορικές εικόνες. Στη συνέχεια, η τεχνολογία συνδυάζει δύο μοντέλα: το Υδρολογικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει την ποσότητα του νερού που ρέει σε ένα ποτάμι και το Μοντέλο Πλημμύρας, το οποίο προβλέπει ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο βαθιά θα είναι το νερό.

Παρακολουθήστε το βίντεο της Google για να μάθετε περισσότερα για το FloodHub, δείτε ποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες και πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ειδοποιήσεις και να κατανοήσετε τις πληροφορίες για τις πλημμύρες στην περιοχή σας:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ