Κυριακή 28/04/2024

YouTube: Αλλάζει την πολιτική παραπληροφόρησης για τις εκλογές

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το YouTube αλλάζει την πολιτική παραπληροφόρησης για να επιτρέψει βίντεο με μέχρι πρότινος ψευδείς, ισχυρισμούς για απάτη στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε το YouTube χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους αυτής της αλλαγής. Το YouTube αρχικά απαγόρευσε περιεχόμενο που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Το YouTube ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι “αναγνώρισε ότι ήταν καιρός να επανεκτιμηθούν οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στο σημερινό αλλαγμένο τοπίο. Στο τρέχον περιβάλλον, διαπιστώνουμε ότι, ενώ η κατάργηση αυτού του περιεχομένου περιορίζει κάποια παραπληροφόρηση, θα μπορούσε επίσης να έχει το ακούσιο αποτέλεσμα του περιορισμού της πολιτικής ομιλίας χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο βίας ή άλλης πραγματικής βλάβης. Έχοντας αυτό κατά νου, και με τις καμπάνιες του 2024 να βρίσκονται σε εξέλιξη, θα σταματήσουμε να αφαιρούμε περιεχόμενο που προωθεί ψευδείς ισχυρισμούς ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες απάτες, λάθη ή σφάλματα στις προεδρικές εκλογές του 2020 και σε άλλες προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Αυτό τίθεται σε ισχύ σήμερα Παρασκευή, 2 Ιουνίου.”

“Αυτή η συγκεκριμένη πτυχή της εκλογικής μας πολιτικής για την παραπληροφόρηση αντιπροσωπεύει μόνο ένα κομμάτι μιας ευρείας, ολιστικής προσέγγισης για την υποστήριξη των εκλογών στο YouTube”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Η ικανότητα ανοιχτής συζήτησης πολιτικών ιδεών, ακόμη και εκείνων που είναι αμφιλεγόμενες ή βασίζονται σε διαψευσμένες υποθέσεις, είναι ο πυρήνας μιας λειτουργικής δημοκρατικής κοινωνίας -ειδικά εν μέσω εκλογικής περιόδου”, σημειώνει το YouTube.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ