27.9 C
Athens
27 C
Thessaloniki

ΠΟΕΣ: Το στράτευμα βράζει! Απλήρωτοι «χαμάληδες» της Κυβέρνησης τα στελέχη

Ημερομηνία:

- Διαφήμιση -

Η ΠΟΕΣ εξέδωσε “σκληρό” έγγραφο μετά την απόφαση ότι στην αντιπυρική περίοδος 2022 οι περίπολοι πυρασφαλείας θα είναι μόνο από τον Στρατό!

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΕΣ σημειώνει ότι αυτός που έλαβε την απόφαση έχει σαφέστατα πλήρη άγνοια του ρόλου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και επιθυμεί την ολοκληρωτική εξουθένωση του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ΠΟΕΣ τονίζει ότι το στράτευμα βράζει από αγανάκτηση καθώς τα στελέχη του έχουν καταντήσει «χαμάληδες» και «τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει».

Υπενθυμίζουμε ακόμα μία φορά ότι ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και στην ερώτηση εάν “βλέπει τομείς στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί μεγαλύτερη συνέργεια της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις” είχε απαντήσει, επί λέξει:

- Διαφήμιση -

“Κατά την άποψή μου, η Πολιτική Προστασία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, για την εξασφάλιση του οποίου όμως απαιτείται ο μέγιστος δυνατός βαθμός συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ο βαθμός συνεργασίας είναι δυναμικός και εξαρτάται από την εκάστοτε πρόκληση. Εντός του πλαισίου αυτού, υφίστανται περιθώρια εμβάθυνσης της συνεργασίας μας με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας. Δεν πρέπει σίγουρα να λησμονούμε την εμπλοκή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αντιμετώπιση του μεγάλου «εχθρού», που αποτελεί η κλιματική αλλαγή, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς απαιτείται η διατήρηση μιας αποτελεσματικής ισορροπίας ανάμεσα στην κοινωνική προσφορά και την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι η διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.”

Από την μεριά μας τονίζουμε ότι ένα Στράτευμα πρέπει να κάνει εξοικονόμηση δυνάμεων τόσο ανά τακτά χρονικά διαστήματα όσο και όποτε απαιτείται ή βρεθεί “κενό” και να μην εμπλέκεται σε πάρεργα για να “γεμίσει” ο χρόνος. Διότι πολύ απλά, όταν χρειαστεί να εκτελέσει την Αποστολή του θα είναι “σκασμένο”. Και στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει “διέταξα”, “βγες παραπονούμενος” και λοιπές ινδιάνικες πίπες. Το γκολ του αντιπάλου θα έχει ήδη μπει… Προσοχή λοιπόν στους συμβουλάτορες -φυσικούς ή/και ψηφιακούς- και στους “yes, sir”. Το καλοκαίρι είναι μακρύ και ο νοών νοείτω…

Και φυσικά δεν “καις” τα δυνατά χαρτιά -όπως πχ στην παρακάτω φωτογραφία- με “σκοπέτο” στα βουνά για να πιάσουν τον εμπρηστή/πυρομανή κατσαπλιά… Αυτό το κάνει και η “θεία από το πρωτόκολλο”.

Περίπολο πυρασφαλείας του Στρατού. Φωτογραφία αρχείου
Περίπολο πυρασφαλείας από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς. Φωτογραφία αρχείου
- Διαφήμιση -

Ολόκληρο το έγγραφο της ΠΟΕΣ για την Πυροπροστασία και τις Ένοπλες Δυνάμεις:

“Κύριε Πρωθυπουργέ.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο σχετικό έγγραφό μας, με το οποίο, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών, ζητήσαμε από τον πολιτικό μας προϊστάμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, την άμεση απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από την πυρασφάλεια των δασών και το μεταναστευτικό, διαβάζουμε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σε σύσκεψη εργασίας που συμμετείχατε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημαντική αύξηση της επίγειας παρατήρησης με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και ποιος εισηγήθηκε την περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πυρασφάλεια των δασών με εκπομπή περισσότερων και αμιγώς στρατιωτικών περιπόλων, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτός που το έπραξε δεν είναι σίγουρα συνάδελφος στρατιωτικός, αλλά πρόσωπο το οποίο σαφέστατα πρέπει να έχει πλήρη άγνοια του ρόλου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και επιθυμεί την ολοκληρωτική εξουθένωση του στρατιωτικού προσωπικού, προσθέτοντας περισσότερο βάρος στις πλάτες του!

Σας πληροφορούμε κύριε Πρωθυπουργέ, αν δεν σας το έχουν ήδη μεταφέρει, ότι το στράτευμα βράζει από αγανάκτηση. Η απλήρωτη νυκτερινή εργασία, η μη αναγνώριση τόσο της υπερωριακής απασχόλησης, όσο και της πενθήμερης εργασίας, καθώς και η παγιωμένη τακτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης, διά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των συναδέλφων μας ως «χαμάληδες» και «τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει», σε συνδυασμό με το απίστευτο κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο των νοικοκυριών, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έκρηξη!

- Διαφήμιση -

Σας προειδοποιούμε κύριε πρωθυπουργέ και δεν αποτελεί απειλή, αλλά μεταφορά του κλίματος που επικρατεί στο στρατιωτικό προσωπικό, ότι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική αντιμετώπισης, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η αγανάκτησή του θα ξεπεράσει τα όρια. Οι ένστολες πορείες διαμαρτυρίας των ετών 2012 – 2013, θα φαντάζουν περίπατο μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου άμεσα να:

-Πληρωθεί, αναδρομικά, από το έτος 2017 και μετά, η νυκτερινή εργασία των συναδέλφων μας.

-Εκδοθεί η κοινή Υπουργική απόφαση μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας μας, οι οποίοι (όροι και προϋποθέσεις) δεν θα είναι επ’ ουδενί υποδεέστερες των Σωμάτων Ασφαλείας.

-Αναγνωριστεί η υπερωριακή μας εργασία, με ταυτόχρονη αποζημίωσή της και παροχή αδιάθετων (ρεπό).

-Αναγνωριστεί η πενθήμερη εργασία μας, με ταυτόχρονη αποζημίωση και παροχή αδιάθετων (ρεπό) σε περίπτωση υπέρβασης.

-Απεμπλακούν οι συνάδελφοί μας από πυρασφάλεια, δασοπερίπολα, μεταναστευτικό και κάθε άλλη δράση αποτελεί πάρεργο και εκτός αποστολής.

-Αποζημιωθούν, πλήρως και ολοκληρωτικώς όλες οι υπηρεσίες (με προσωπικό, υλικά και μέσα) που παρείχαν μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε λοιπούς κρατικούς φορείς εξ αδυναμίας της αποστολής τους, όσο και ιδιωτικοί φορείς (ίδετε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.).

Στους κ.κ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, στους οποίους κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν γνωρίζεται η έντονη αγανάκτηση και δυσφορία του προσωπικού, το οποίο επιφυλάσσεται, δια ημών, για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Ως Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η έτερη συναφής Ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, στο κοινό όργανο στο οποίο συμμετέχει, όπως η ίδια διαλαλεί και διαφημίζει μαζί με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν συμφώνησε στην περαιτέρω ως άνω εμπλοκή των συναδέλφων που εκπροσωπεί και την απεμπλοκή των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων είναι αμιγώς αυτά που καλούνται να εκτελέσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί συνάδελφοί τους.”

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ

- Διαφήμιση -