Τρίτη 30/04/2024

Νίκος Δένδιας: Οι Στρατιωτικοί υποαμείβονται αλλά δεν μπήκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον μισθό!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Φόβος για το άγνωστο στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απ’ όσα είπε και δεν είπε ο Νίκος Δένδιας στον ΣΚΑΪ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη, σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στην εκπομπή “Σήμερα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Πέρα από τα γνωστά (οικοσύστημα, καινοτομία, Ατζέντα 2023) και την τρέχουσα επικαιρότητα (Ιράν, Ισραήλ, Μπελέρη) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησε ότι ο μισθός των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραδέχθηκε ότι δίνουν ένα επίδομα (επίδομα Στόλου) και φορολογητέα παίρνουν πίσω περισσότερα από ό,τι δίνουν.

Ο Νίκος Δένδιας αργότερα, αναφερόμενος στις μισθολογικές αποδοχές των Ελλήνων Στρατιωτικών, εμμέσως πλην σαφώς είπε, καλά να πάθουν, ήξεραν πριν μπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. “Ξέρουμε ότι τα στελέχη μας υποαμείβονται, αλλά θέλω να σας πω και κάτι, οι περισσότεροι από αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις για την μισθολογική αμοιβή“, είπε.

Στη συνέχεια, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται τρεις μονάδες διπλής χρήσης, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, οι οποίες θα βοηθούν στην Πολιτική Προστασία.

“Ο Βασίλης Κικίλιας “τρέχει” ένα πρόγραμμα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το ΑΙΓΙΣ. Από το ΑΙΓΙΣ οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν 200 εκατομμύρια ευρώ εξοπλισμό. Αυτός ο εξοπλισμός ο οποίος θα πρέπει να παραδοθεί μέσα στο ’25 – αυτός είναι ο προγραμματισμός – θα επιτρέψει σε 3 στελεχωμένες μονάδες διπλής χρήσης να βοηθάνε στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.”

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ είπε ότι η Φρεγάτα ΥΔΡΑ “θα αντικατασταθεί στο τέλος ή στα μέσα Μαΐου με άλλη φρεγάτα”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ