Παρασκευή 26/04/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ισραήλ: Στη Μονάδα 9900 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Μονάδα 9900 (9900 Unit Israel Geoint Agency) της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Chief of the General Staff of Israel Defense Forces Αντιστρατήγου Aviv Kohavi.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε τη Μονάδα 9900 Israel Geoint Agency της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Στρατηγός Φλώρος ενημερώθηκε για τις υποδομές, τις διαδικασίες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF – Israel Defense Forces), καθώς και για τις τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου μάχης.

Σύμφωνα με το IDF ενημερώθηκε επίσης για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες στις οποίες τα εργαλεία πληροφοριών και συλλογής της Μονάδας 9900 συνέβαλαν σημαντικά στις προσπάθειες του Ισραηλινού Στρατού για την αντιμετώπιση της ιρανικής περιχαράκωσης στη Συρία.

Επιπλέον, ενημερώθηκε από στελέχη της μονάδας για τις εξελίξεις στον τομέα των δορυφόρων και του διαστήματος και την αντίληψη της μονάδας για τη Συλλογή Πληροφοριών από Γεωχωρικά Δεδομένα (GEOINT – Geospatial Intelligence).

Μονάδα 9900

Η Μονάδα 9900 (9900 Unit Israel Geoint Agency) είναι υπεύθυνη για τη συλλογή γεωχωρικών δεδομένων από δορυφόρους, drones και αεροσκάφη καθώς και την επεξεργασία αυτών.

Ως αντικειμενικός σκοπός είναι, οι επεξεργασμένες πληροφορίες να ενσωματωθούν στα συστήματα μάχης και να φτάνουν αποτελεσματικά στα στρατεύματα, παρέχοντας στους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή ακριβείς εικόνες του εχθρού, αναλύσεις πεδίου, εκτιμήσεις για τον εχθρό και συστάσεις για το πώς να επιτεθούν με αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Μονάδα 9900 Israel Geoint Agency
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Μονάδα 9900 Israel Geoint Agency. Φωτογραφία: IDF

Οι τρισδιάστατοι χάρτες που συντάσσει η Μονάδα 9900 επιτρέπουν στα στρατεύματα στο έδαφος, καθώς και στους πιλότους μαχητικών, να έχουν την πλήρη εικόνα του εχθρικού εδάφους ακόμη και πριν κατευθυνθούν στο πεδίο της μάχης.

Η Μονάδα 9900 έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της “Επιχείρησης Φύλακας των Τειχών” τον Μάιο 2021 συμμετέχοντας στη χαρτογράφηση του δικτύου σήραγγας του “μετρό της Χαμάς”.

Η Μονάδα 9900 έχει μια ομάδα της οποίας τα μέλη της είναι όλα στο φάσμα του αυτισμού και είναι προικισμένα με μια απίστευτη ικανότητα να αναλύουν, να ερμηνεύουν και να κατανοούν δορυφορικές εικόνες και χάρτες. Η ομάδα αυτή υλοποιεί το πρόγραμμα “Roim Rachok” που στα εβραϊκά σημαίνει “Πέρα από τον ορίζοντα”.

Διαβάστε αναλυτικά τί είναι GEOINT – Geospatial Intelligence

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ