Παρασκευή 26/04/2024

Ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς στο Αρχηγείο Στόλου την ημέρα βύθισης του τουρκικού Φετίχ Μπουλέν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς σε στάση προσοχής

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Υποβρύχιο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” και τη Φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” όπου συνομίλησε με το προσωπικό.

Ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τα κύρια έργα, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΑΣ, καθώς επίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του.

Γιατί επισκέφθηκε ο Χαρδαλιάς σήμερα 18 Οκτωβρίου 2021 το Αρχηγείο Στόλου

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς σημειώνει ότι επέλεξε να επισκεφθεί το Αρχηγείο Στόλου σήμερα καθώς «κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, σαν σήμερα, την 18η Οκτωβρίου 1912, το τορπιλοβόλο 11 υπό τον υποπλοίαρχο Βότση βύθισε στη Θεσσαλονίκη το τουρκικό θωρηκτό Φετίχ Μπουλέν. Ακολούθησε η διαδοχική απελευθέρωση των νήσων Ίμβρου, Θάσου και Αγ. Ευστρατίου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά:

“Σήμερα λοιπόν επέλεξα να επισκεφθώ το Αρχηγείο Στόλου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, όπου ενημερώθηκα για την οργάνωση, την αποστολή, τα κύρια έργα, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, καθώς επίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του, από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ.

​Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ενημερώθηκα και ξεναγήθηκα από τους κυβερνήτες τους στο υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και στη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», ενώ μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με τα εξαιρετικά μας στελέχη.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό, καθόλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του, έδωσε βροντερό παρόν, πολεμώντας για τα υψηλά ιδανικά του ελληνισμού, τιμώντας τις ναυτικές παραδόσεις της χώρας και αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, στην επιβίωση και την επικράτηση του έθνους μας, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ως νησιωτική Χώρα είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρός είναι ο Στόλος της!

​Οι Έλληνες είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια άρρηκτα δεμένοι με τη θάλασσα. Η «ναυτοσύνη» μας, δεν είναι μόνο η τέχνη ή η επιστήμη για το χειρισμό πλοίων. Είναι η σύμπραξη με το ήθος, την αγάπη για την Ελλάδα, την προσήλωση στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Είναι ο άγρυπνος φρουρός της τιμής και της αξιοπρέπειας της Πατρίδας.

​Τα πλοία μας καθημερινά βρίσκονται όπου απαιτηθεί, για να προασπίσουν τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών θαλασσών και τα εθνικά συμφέροντα. Η προβολή της Ισχύος είστε Εσείς! Χρέος της Πολιτείας είναι η στήριξή σας, και γίνεται πράξη με την προσθήκη νέων υπερσύγχρονων πλοίων και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στόλου.

​Άνδρες και γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού πλέετε «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου…».

Καλές Θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη σας!”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ