Σάββατο 27/04/2024

Μαρινάκης: “Άδειασμα” σε Αυγενάκη και Καιρίδη για τις ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις παράνομων μεταναστών.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2023 κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα εργατικά χέρια, που όμως σκοπεύει η Κυβέρνηση να την καλύψει χωρίς ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις αλλά με μια σειρά από πρωτοβουλίες σε εργασιακά ζητήματα.

Η διάψευση αυτή έγινε διότι, τις προηγούμενες ημέρες σε άρθρο των Financial Times, το οποίο υπέγραφε η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη, αναγραφόταν ότι, η Ελλάδα σκόπευε να νομιμοποιήσει 300.000 μετανάστες για να βρει λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η εν λόγω δημοσιογράφος διαμοίρασε το άρθρο της στο X (πρώην twitter) τονίζοντας ότι “οι μετανάστες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα είναι μέρος της λύσης!”.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε συνέδριο, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, με το υπουργείο να προσανατολίζεται και στους μετανάστες που μένουν παράνομα στη χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση. Και υπάρχει, προφανώς, εμπιστοσύνη και στήριξη στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Καιρίδη, γιατί δεν πρέπει να ακυρώνουμε πολύ σημαντικές ειδήσεις για τη χώρα μας.

Προκύπτουν πολύ σημαντικά και θετικά νέα για τη χώρα μας, όπως από τη χθεσινή επίσκεψη της αρμόδιας Επιτρόπου, που ανέφερα και στην αρχική μου εισήγηση. Θυμάστε την αμφισβήτηση που υπήρχε και για τη σχέση Ελλάδας και Frontex. Υπήρξε μια καθαρή δήλωση για συνέχεια της παρουσίας της και ακόμα πιο στενή συνεργασία. Πλέον, αναγνωρίζεται αυτό το οποίο έχει διατυπώσει και ο Πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα, ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη στη χώρα μας, ως χώρα η οποία είναι πρώτης υποδοχής. Η διεθνοποίηση του προβλήματος προχωράει.

Μίλησε, χθες, η αρμόδια Επίτροπος και για περαιτέρω χρηματοδότηση στη χώρα μας, η οποία προφανώς επωμίζεται ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος. Θα σας πω το εξής, συνολικά, γιατί είναι κάτι που προκύπτει από μια νέα πραγματικότητα, ότι είμαστε σε μια φάση αυξημένων ροών. Έχουμε φτάσει στις 30.000 από τις 18.000. Σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε αυτά που ζήσαμε το 2015 με 800.000, γιατί η χώρα μας προστατεύει τα σύνορά της. Έχει μια συμπαγή πολιτική. Επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο. Κάνει πολύ πιο γρήγορη τη διαδικασία απονομής ή μη του ασύλου. Έκλεισε δομές «ντροπής», όπως η Μόρια. Σέβεται τους ανθρώπους αυτούς και τα δικαιώματά τους. Σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά, το ξαναλέω, προστατεύει τα σύνορά της.

Αλλά έχουμε μια νέα πραγματικότητα, την οποία την αντιμετωπίζουμε με πολύ καλύτερο τρόπο, συγκριτικά με άλλες χώρες του Νότου και αυτό προκύπτει από τους αριθμούς. Όμως, όσο καλά και να προχωρά η πολιτική αυτή εντός των συνόρων, σίγουρα χρειάζονται περισσότερες πρωτοβουλίες.”

Από δηλώσεις και “αδειάσματα” χορτάσαμε…

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ