Παρασκευή 26/04/2024

Πέταξε τουρκικό UAV στη Ρόδο; [Βίντεο]

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) από την εφαρμογή Flightradar24 στο οποίο απεικονίζεται τουρκικό UAV να πετάει πάνω από τη Ρόδο. Είναι όμως έτσι;

Η εν λόγω καταγραφή είναι ακόμα μια περίπτωση σαν αυτήν στην Ορεστιάδα που ορισμένοι κύκλοι εκμεταλλεύτηκαν για δικούς τους λόγους, οι οποίοι αν και προφανής δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar δεν πέταξε στη Ρόδο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε sites και blogs καθώς και αναρτήσεις στο Twitter, τουρκικό UAV εμφανίζεται την Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021, στις 08:39 UTC (τοπική ώρα Ελλάδας 11:39) να έχει “παραβιάσει… τα πάντα”.

Παρακάτω βλέπετε μια τέτοια απεικόνιση του στίγματος.

Το εσκεμμένο λάθος όσων ανάρτησαν την είδηση για παραβίαση των πάντων, στηριζόμενοι σε μια ανοικτή πηγή, είναι ότι απέκρυψαν στοιχεία!

Πρώτον, δεν ανέφεραν τί είναι το ιπτάμενο μέσο στα δεξιά από αυτό που επεσήμαναν.

Δεύτερον, δεν ανέφεραν το ιστορικό της πτήσης/ των πτήσεων.

Τρίτον και σημαντικότερο, δεν ανέφεραν την επιφύλαξη καθώς υπάρχουν λάθη (bugs) της εφαρμογής, τα οποία αναγνωρίζει και η ομάδα σχεδίασης.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε δύο στιγμιότυπα, με διαφορά 4 και 10 δευτερολέπτων από αυτό της είδησης, “για πτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφος Bayraktar στη Ρόδο”.

Πέταξε τουρκικό UAV στη Ρόδο;

Από ότι διακρίνεται, εμφανίζονται 2 UAVs. Ένα με κωδικό ΤΚΤΙΚΤΒ2 πάνω από τη Ρόδο και ένα με κωδικό TCB803.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να διακρίνεται το “τουρκικό UAV που πέταξε πάνω από τη Ρόδο” να αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 600 κόμβων (1.111,2 χλμ/ω). Σημειώστε ότι η ταχύτητα του ήχου είναι 1.235 χλμ/ω.

Επίσης, το εν λόγω υπερηχητικό drone έχει ικανότητες ελικοπτέρου.

Πηγή: Flightradar24 

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ