Δευτέρα 29/04/2024

95 ΑΔΤΕ: Τη Διοίκηση με βάση την αποστολή τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την 95 ΑΔΤΕ και τόνισε τη Διοίκησης με βάση την αποστολή.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής “ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ” (95 ΑΔΤΕ), από 27 έως 28 Μαρτίου 2024.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού, επισκέφθηκε Μονάδες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το Επιτηρητικό Φυλάκιο ΓΚΙΝΑΣ.

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης συνεχάρη το προσωπικό για το έργο το οποίο επιτελεί και έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό του Σχηματισμού και τονίζοντας τη σημασία της Διοίκησης με Βάση την Αποστολή.

Στη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή (ΔμΒΑ), “ο Διοικητής ατενίζει τον πόλεμο, βλέπει τον εαυτό του μέσα στο πεδίο της μάχης, συνειδητοποιεί τις απαιτήσεις και προετοιμάζεται κατάλληλα. Για τον σκοπό αυτόν, αξιοποιεί από τώρα τους υφισταμένους του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και τους εκπαιδεύει κατάλληλα δίνοντας σε αυτούς τη μέγιστη δυνατή πρωτοβουλία και ελευθερία ενεργειών. Γνωστοποιεί την πρόθεσή του, το «γιατί» πρέπει να εκτελεστεί κάθε έργο και κατόπιν τους εμπιστεύεται χωρίς να εμπλέκεται στο «πώς» αυτοί θα το εκτελέσουν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι υφιστάμενοι δεν θα μπορέσουν να ενεργήσουν αυτόνομα και αξιόπιστα στον πόλεμο, εάν στην ειρήνη λαμβάνουν λεπτομερείς διαταγές και ελέγχονται διαρκώς”, αναφέρει στο πρόλογο του βιβλίου του “Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ”, ο Ταξίαρχος (σήμερα 2024) Δημήτριος Καμπισιούλης.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ