Τρίτη 30/04/2024

Σακελλαροπούλου: Πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο στην ατζέντα της Προέδρου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τις συναντήσεις της με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ (Frank-Walter Steinmeier) και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz), υπογράμμισε την ύψιστη σημασία του ζητήματος των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζοντας ότι ο σχετικός διάλογος θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών και η επίλυση των διαφορών του παρελθόντος θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για το μέλλον.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης και στις δύο συναντήσεις της με τους Γερμανούς ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές και υπενθύμισε ότι η χώρα μας παγίως τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπορεί να διεξαχθεί σε συνθήκες έντασης, αναθεωρητικής και εμπρηστικής ρητορικής.

Αναφερόμενη στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι η αναζωογόνηση και η επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της Ευρώπης.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ