Δευτέρα 06/05/2024

Σακελλαροπούλου: Απάντηση στην αναπομπή που ζητά το ΜέΡΑ25 για το νομοσχέδιο νερού

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε στο ΜέΡΑ25 σχετικά με το αίτημα αναπομπής του νομοσχεδίου που αφορά στο νερό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι θα λάβει υπόψη τα αναφερόμενα στο έγγραφο του ΜέΡΑ25 στο πλαίσιο της άσκησης των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων.

Αναλυτικά η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο έγγραφο της ΚΟ του ΜέΡΑ25:

“Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Σε απάντηση του από 22 Μαρτίου εγγράφου σας, με το οποίο μου απευθύνετε αίτημα αναπομπής στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 1 του Συντάγματος, του ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων…», σας γνωρίζω ότι, στο πλαίσιο της άσκησης των συνταγματικών μου αρμοδιοτήτων, θα λάβω υπόψη τα αναφερόμενα στο έγγραφο αυτό.”

Νωρίτερα το ΜέΡΑ25 κατέθεσε αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας της να πάρει θέση.

“Δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για το σύνολο του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι συντρέχει η εξαιρετική περίπτωση ασκήσεως της αρμοδιότητάς σας για αναπομπή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος, προκειμένου να επιψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.”

Η αναπομπή στο Σύνταγμα της Ελλάδας

Το Άρθρο 42 του Συντάγματος της Ελλάδας, έχει τίτλο “Έκδοση και δημοσίευση των νόμων” και αναφέρει:

“1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.
2.Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.”

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μαρτίου 2023 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική ανακοίνωσή του τόνισε ότι “δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση” στο νερό, καθώς “είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ