Σάββατο 18/05/2024

Market Pass 2: Πότε ξεκινούν οι νέες αιτήσεις – Πότε λήγει η ψηφιακή κάρτα του Market Pass 1

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Εν αναμονή υποβολής αίτησης στο vouchers.gov.gr για το Market Pass 2 μάθετε πότε λήγει η ψηφιακή κάρτα του Market Pass 1 για να μην χάσετε τα χρήματα.

Για το επίδομα Market Pass όσοι είχαν επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν πληρωθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό, το οποίο σημειώνεται είναι το 80% του δικαιούμενου.

Όσοι είχαν επιλέξει την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, πρέπει να ξοδέψουν το ποσό έως τις 31 Αυγούστου 2023 καθόσον μετά την ημερομηνία αυτή οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες Market Pass λήγουν αυτομάτως και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές.

Market Pass 2 για 3 μήνες

Όσον αφορά στο Market Pass 2 η περίοδος για την οποία θα ενισχυθούν οικονομικά τα νοικοκυριά είναι για το τρίμηνο Αύγουστος-Οκτώβριος 2023. Το ποσό του επιδόματος Market Pass 2 θα είναι το ίδιο με το πρώτο, και υπολογίζεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8 ευρώ, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση. Σε κάθε περίπτωση το μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζεται στα 1.000,00 ευρώ οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80 ευρώ, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση.

Πόσο είναι το επίδομα Market Pass 2 με ψηφιακή κάρτα και κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Πόσο είναι το επίδομα Μάρκετ Πας 2 με ψηφιακή κάρτα και κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Όσον αφορά στα κριτήρια, και αυτά θα είναι τα ίδια:
εισοδηματικά έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο
περιουσιακά έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος

Market Pass 2: Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr

Για το επίδομα Market Pass 2 οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος.

Όπως είναι γνωστό οι φορολογικές δηλώσεις 2023 (εισοδήματα 2022) πρέπει να έχουν υποβληθεί, μετά την παράταση που δόθηκε, έως τις 31 Ιουλίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης θα ανοίξει από 1 Αυγούστου και μετά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ