Τετάρτη 01/05/2024

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Χρηματιστηριακά, γεωπολιτική και μαντική πρέπει να σπουδάσουν οι πολίτες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σε χρηματιστές στο χρηματιστήριο ενέργειας μετατράπηκαν οι πολίτες από το Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και πράσινα άλογα… με το Κράτος να συνεχίζει να μιλάει για “ελεύθερη αγορά και ελεύθερη οικονομία” ενώ ούτε οι αρμόδιοι δεν μπορούν να δώσουν πειστικές και κατανοητές απαντήσεις σε κάποιον που δεν τελείωσε Χρηματιστηριακά-Οικονομικά ή Διεθνείς Σχέσεις ή την μεγάλη σχολή της Πυθίας και του μάντη Κάλχα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ (5/12) προέτρεψε τους καταναλωτές να περιμένουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 πριν αποφασίσουν ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν.

Εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής) μιλώντας στην ΕΡΤ (5/12) δήλωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί διότι “το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα“.

Με απλά λόγια, δουλειά δεν είχε ο πολίτης και δουλειά βρήκε, με το να ψάχνει κάθε μήνα ποιο χρωματιστό τιμολόγιο να επιλέξει, έχοντας πάντα μαντικές ικανότητες καθώς και γεωπολιτικής. Θα γίνει κανά ντου από πουθενά και θα αυξηθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θα συμπαρασύρουν τις τιμές κιλοβατώρας ή όχι;

Το πράσινο τιμολόγιο

Με τη λήξη των έκτακτων μέτρων στις 31 Δεκεμβρίου 2023, βάσει νομοθετικής ρύθμισης από την Πολιτεία, κάθε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας θα καθορίζει Ειδικό Τιμολόγιο Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (το λεγόμενο πράσινο τιμολόγιο) στο οποίο μεταπίπτουν υποχρεωτικά όλοι οι πελάτες από 1 Ιανουαρίου 2024 εφόσον δεν επιλέξουν κάποιο άλλο.

Η Χρέωση προμήθειας θα προκύπτει από ένα σταθερό σκέλος (Βασική Τιμή Προμήθειας) και από ένα κυμαινόμενο σκέλος (Μηχανισμός Διακύμανσης) και θα αποτυπώνεται στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ως μια ενιαία τιμή (Τελική Τιμή Προμήθειας).

Η τιμή χρέωσης η οποία θα είναι “κλειδωμένη” για ολόκληρο το μήνα, θα ανακοινώνεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο του 2024, χωρίς το κυμαινόμενο σκέλος (Μηχανισμό Διακύμανσης), οπότε χωρίς την Τελική Τιμή Προμήθειας. Σημειώνεται ότι το πάγιο είναι ΠΕΝΤΕ ευρώ το μήνα.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ