Πέμπτη 02/05/2024

Market Pass 2: Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr για αιτήσεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μάθετε πότε ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για αίτηση για το Market Pass 2. Ποια είναι τα κριτήρια και οι δικαιούχοι.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει νέο Market Pass.

Το Market Pass 2 θα αφορά το 3μηνο από τον Αύγουστο μέχρι και το Οκτώβριο 2023. Υπενθυμίζεται ότι το Market Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε smartphone με τεχνολογία NFC θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.άνει αίτηση και θέλουν να κάνουν.

Market Pass 2 Πότε ανοίγει

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης). Δεν επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού ή η μεταφορά του σε τρίτον.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

Οι αιτήσεις για το Market Pass 2 θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν φέτος.

Με δεδομένο ότι οι φορολογικές δηλώσεις 2023 (εισοδήματα 2022) πρέπει να έχουν υποβληθεί, μετά την παράταση που δόθηκε, έως τις 31 Ιουλίου 2023 η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης για το Market Pass 2 αναμένεται να ανοίξει τον Αύγουστο.

Μάθετε πότε λήγει η ψηφιακή κάρτα του Market Pass 1 για να μην χάσετε τα χρήματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ