Παρασκευή 26/04/2024

Κατασκοπεία Ρόδος: Ομόφωνα ένοχοι ο Γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ένοχοι για κατασκοπεία κρίθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2021, ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι από την Θράκη που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο 2020 στην Ρόδο.

Πρόκειται για τον 36χρονο Γενικό Γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Σεμπαχατίν Μπαϊράμ και τον 53χρονο μάγειρα Νεζαντίν Μεχμέτ.

Κατασκοπεία Ρόδος: Ομόφωνα ένοχοι ο Γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του, τους έκρινε ένοχους για την κατηγορία, “κατασκοπεία (σε βαθμό κακουργήματος) από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους”.

Οι δύο κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από τα αδικήματα της “υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθησιν” και της “παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθησιν”.

Κατασκοπεία Ρόδος: Ποινή 5 χρόνια κάθειρξη ο Γραμματέας του τουρκικού προξενείου και 4 ο μάγειρας

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε 5 χρόνια κάθειρξη για τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου και 4 χρόνια φυλάκιση για τον μάγειρα.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Η ανακοίνωση (12.12.2020) της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο:

“Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ