Σάββατο 18/05/2024

Εύα Καϊλή: Διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ – Συλλήψεις για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Για διαφθορά ελέγχεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή – 4 συλλήψεις στο Βέλγιο για διαφθορά από το Κατάρ

Η βελγική Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ότι πραγματοποίησε 16 έρευνες στο πλαίσιο έρευνας που ήταν ανοιχτή εδώ και αρκετούς μήνες. Αφορά υποψίες για διαφθορά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από χώρα του Κόλπου, η οποία δεν κατονομάζεται, αλλά εικάζεται ότι είναι το Κατάρ.

“Εδώ και αρκετούς μήνες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας υποπτεύονται ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους που έχουν σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Οι σημερινές έρευνες επέτρεψαν στους ανακριτές να πάρουν στα χέρια τους ένα ποσό περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά. Κατασχέθηκε επίσης εξοπλισμός υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα. Αυτά τα στοιχεία θα αναλυθούν στο πλαίσιο των ερευνών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά συνελήφθησαν για ανάκριση 4 άτομα, ηλικίας 67, 53, 51 και 35 ετών.

Για διαφθορά ελέγχεται η Εύα Καϊλή

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή μετά τις σημερινές συλλήψεις στις Βρυξέλλες, κλήθηκε για ανάκριση καθόσον σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir “μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή”.

Η Εύα Καϊλή διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ
Η Εύα Καϊλή διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης της Εύας Καϊλή, η Ευρωβουλευτής διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη”.

Η Εύα Καϊλή στο Κατάρ. Εικόνα: Ministry of Labour -State of Qatar
Η Εύα Καϊλή στο Κατάρ. Εικόνα: Ministry of Labour -State of Qatar

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή πραγματοποίησε στις 1 Νοεμβρίου 2022 επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ όπου συναντήθηκε με τον Εμίρη του Εμιράτου, Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί.

Η βελγική εφημερίδα σημειώνει ότι “ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν στα πράσα.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ