Παρασκευή 26/04/2024

Σαν Σήμερα 9 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1898 ο Πρίγκιπας της Ελλάδας Γεώργιος, αφού διορίστηκε Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά. Η Κρήτη αποτελεί στο εξής αυτόνομη πολιτεία υπό την υψηλή κυριαρχία του Σουλτάνου.

Το 1912 ο αεροπόρος Υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης πραγματοποιεί από τη Νικόπολη τη δεύτερη επιτυχή αποστολή του στο μέτωπο Ηπείρου. Με τις παρατηρήσεις του καταρτίζονται πρόχειρα σχεδιαγράμματα των οχυρωμάτων και των θέσεων των πυροβολαρχιών στο Μπιζάνι.

Το 1912 το ελληνικό υποβρύχιο «Δελφίν», με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, εκτοξεύει ανεπιτυχώς τορπίλη κατά του τουρκικού καταδρομικού «Μετζιτιέ», γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη επίθεση με τορπίλη από υποβρύχιο στην παγκόσμια ναυτική ιστορία.

Το 1950 το Στρατηγείο και το Τάγμα Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) φτάνουν στο Pusan της Νότιας Κορέας με το αμερικανικό οπλιταγωγό «Τζένεραλ Χαν», που έπλεε 24 ημέρες από την ημέρα της αναχωρήσεώς του από την Ελλάδα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ