Κυριακή 28/04/2024

Νίκος Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει τον δικό της αυτόνομο αμυντικό βραχίονα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να αποκτήσει τον δικό της αυτόνομο αμυντικό βραχίονα, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Αναστασοπούλου.

“Κατ’ αρχάς είμαι φανατικός οπαδός της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Θεωρώ λοιπόν, ότι τελικά η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει τον δικό της αυτόνομο αμυντικό βραχίονα. Έναν βραχίονα, ο οποίος βεβαίως θα είναι συμβατός και θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ. Δηλαδή η Ευρω-Ατλαντική προοπτική για την ΕΕ είναι κάτι το οποίο υπάρχει και το οποίο πρέπει να περιφρουρήσουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, η Ελλάδα πάντοτε, όχι απλώς συμμετέχει, αλλά προσπαθεί και να δημιουργήσει μια ενιαία αμυντική συνείδηση στην ΕΕ”, είπε ο Νίκος Δένδιας.

“Εμείς πιστεύουμε βαθιά, λοιπόν, αυτό που παραδείγματος χάριν και η Γαλλία πιστεύει, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει έναν αμυντικό βραχίονα. Ξαναλέω όμως: Έναν αμυντικό βραχίονα ο οποίος θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ, θα συνεργάζεται με το Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο αμυντικών διεργασιών. Όμως, πρέπει να μπορεί και μόνη της η Ευρώπη, εάν χρειαστεί“, πρόσθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε τη συνέντευξη, στην οποία υπάρχουν αναφορές στο Ουκρανικό και στη Γάζα εδώ.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ