Πέμπτη 02/05/2024

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Θα πάψει να υπάρχει την 1η Ιανουαρίου 2024

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα πάψει να υφίσταται από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία ονόμασε “αντιτρομοκρατικά μέτρα τοπικής φύσης”.

Μια μέρα αργότερα, με τη μεσολάβηση Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων, το Αζερμπαϊτζάν και Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ για Αρμένιους) κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Ένας από τους όρους της εκεχειρίας ήταν ο αφοπλισμός των αρμενικών δυνάμεων και η απόσυρση του βαρέως οπλισμού από το Καραμπάχ.

Με διάταγμα του ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Σαμβέλ Σαχραμανιάν, ανακοινώθηκε η διάλυση “όλων των κυβερνητικών θεσμών και των οργανώσεων (…) την 1η Ιανουαρίου 2024” και αναφέρεται πως, κατά συνέπεια, “η Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) παύει να υφίσταται”.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ αμέσως μετά τη δημοσίευσή του. “Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος, ο πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εκτός των συνόρων της δημοκρατίας, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τις συνθήκες επανένταξης που παρουσιάζει η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να καθορίσει ανεξάρτητα και μεμονωμένα τη δυνατότητα παραμονής (επιστροφής) στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο μέλλον”, αναφέρει το Αρχηγείο Πληροφοριών Αρτσάχ σε μήνυμά του στο telegram.

Μέχρι σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 68 χιλιάδες Αρμένιοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαμβέλ Σαχραμανιάν εξελέγη πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 μετά την παραίτηση του Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν. Στις 31 Αυγούστου ο Χαρουτγιουνιάν ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι η κίνηση αποσκοπούσε στη διασφάλιση “εσωτερικής σταθερότητας και ισχυρής δημόσιας τάξης” στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Η βιογραφία μου και η στάση του Αζερμπαϊτζάν απέναντί ​​της δημιουργούν τεχνητά μια σειρά από συνθήκες που προκαλούν σημαντικά προβλήματα από την άποψη της οικοδόμησης των επόμενων βημάτων μας και της άσκησης μιας ευέλικτης πολιτικής.

Εκτός αυτού, η ήττα στον πόλεμο και οι δυσκολίες που δημιουργήθηκαν στη χώρα μετά από αυτό έχουν μειώσει σημαντικά και την εμπιστοσύνη των αρχών, ειδικά στον Πρόεδρο, κάτι σοβαρό, το ίδιο πράγμα με έβαλε στη μέση στην περαιτέρω διαδικασία της σωστής διακυβέρνησης. Ως εκ τούτου, η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμένα. Αύριο (σσ 1 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιάσω στον Λαό της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και την Εθνοσυνέλευση του Αρτσάχ την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ