Σάββατο 18/05/2024

Τουρκία: Επιθέσεις κατοίκων σε δημοσιογράφους – Συσσωρεύεται η οργή μετά τον σεισμό

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Στην Τουρκία οι κάτοικοι των περιοχών που καταστράφηκαν από τον σεισμό ξεσπούν την οργή τους σε δημοσιογράφους.

Εμείς σας λέμε (γράφουμε) ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για αυτά που ενδεχομένως δούμε. Οι κάτοικοι είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ. Όσο θα περνούν οι ημέρες, θα συνειδητοποιούν τί πάθανε και όταν θα αρχίζουν να θάβουν, θα αναζητούν τους υπευθύνους. Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί και οι εργολάβοι είναι και όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι αντιδράσεις συνεχίζουν να έρχονται από τις περιοχές στην Τουρκία που κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, για κάποια ειδησεογραφικά δίκτυα που φίμωσαν ή φιμώνουν τις φωνές των θυμάτων του σεισμού.

Χιλιάδες Τούρκοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορεί να τους φτάσει βοήθεια, ότι οι ομάδες δεν ήρθαν στην περιοχή ή ήρθαν καθυστερημένα.

Οι κάτοικοι επικρίνουν την κυβέρνηση του Ερντογάν και την έλλειψη συστήματος βοήθειας.

Ο ρεπόρτερ του CNN Turk, Σερντάρ Ερ, δέχθηκε επίθεση ενόσω μετέδιδε σε ζωντανή ροή από την πόλη Αντιγιαμάν, γνωστή ως Πέρρη στην αρχαιότητα.

Ο δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού TV100 ενώ μετέδιδε ζωντανά από το Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών στο Αντιγιαμάν, διέκοψε έναν επιζώντα που προσπαθούσε να εκφράσει την αντίδρασή του.

“Πες μου, δεν έχουμε ρεύμα για 6 μέρες. Θέλω να μιλήσουμε, αλλά…”, είπε πριν απωθηθεί.

Νωρίτερα στις 10 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT από την πόλη Μαράς, ένα πολίτης μπήκε ξαφνικά μπροστά στην κάμερα για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης. Πριν ο δημοσιογράφος και τα μέλη του συνεργείου της κάμερας προλάβουν να συνειδητοποιήσουν πλήρως τι συνέβαινε, ο πολίτης είπε:

“Γεια σας, θα τους ρωτούσατε αν νιώθουν χαρούμενοι αφού μείναμε μόνοι για δύο μέρες, για 50 ώρες. Θα τους ρωτούσατε; Συνεχίστε, ρωτήστε τους.”

Ο τηλεοπτικός σταθμός προσπάθησε πρώτα να “σβήσει” τη φωνή και έδειξε ένα προσωπικό διάσωσης να κρατά ένα βρέφος στην αγκαλιά του, αλλά η φωνή του διαδηλωτή ακουγόταν ακόμα. Στη συνέχεια, η ζωντανή μετάδοση τερματίστηκε απότομα.

Την ίδια ώρα το Ίδρυμα Νεολαίας της Τουρκίας (TÜGVA), με επικεφαλής τον Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με το υλικό που μεταφέρεται για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους.

Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα μετέφεραν 200 ml χυμού φρούτων από χέρι σε χέρι. Μετά τις αντιδράσεις το βίντεο διαγράφηκε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ