Δευτέρα 06/05/2024

Πολωνία: Εξάρθρωση ρωσικού δικτύου που προετοίμαζε δολιοφθορά σε τρένα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πολωνία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ενός ρωσικού δικτύου κατασκοπείας που προετοιμάζονταν για ενέργειες δολιοφθοράς σε τρένα.

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα που είναι ύποπτα ότι εργάζονταν για τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και προετοίμαζαν “ενέργειες δολιοφθοράς” στη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πολωνός Υπουργός Εσωτερικών, Μάριους Καμίνσκι (Mariusz Kamiński).

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego – ABW) για τις γρήγορες, αποφασιστικές και αποτελεσματικές ενέργειές τους που οδήγησαν στην καταστροφή μιας ομάδας κατασκόπων που εργάζονταν για τη Ρωσία”, έγραψε στα social media.

Έξι από αυτούς τέθηκαν προφυλακιστέοι από το δικαστήριο. Η εισαγγελία τους απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και συμμετοχή σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική διαδικασία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η ομάδα παρακολουθούσε τις σιδηροδρομικές διαδρομές. Τα καθήκοντά της περιελάμβαναν αναγνώριση, παρακολούθηση και τεκμηρίωση των μεταφορών με όπλα που πραγματοποιούνται για την Ουκρανία. Οι ύποπτοι προετοιμάζονταν επίσης για ενέργειες δολιοφθοράς με στόχο να παραλύσουν την προμήθεια εξοπλισμού, όπλων και βοήθειας στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, δείχνουν ότι στην ομάδα ανατέθηκε επίσης να διεξάγει δραστηριότητες προπαγάνδας για να αποσταθεροποιήσει τις Πολωνο-Ουκρανικές σχέσεις, να υποκινήσει και να προκαλέσει εχθρικά αισθήματα στην Πολωνία προς τα κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και να επιτεθεί στην πολιτική της πολωνικής κυβέρνησης απέναντι στην Ουκρανία.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας έχει αποδείξει ότι οι ύποπτοι αμείβονταν τακτικά από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων πληροφοριών, τα μέλη της ομάδας πληρώνονταν συστηματικά για τα καθήκοντα που εκτελούσαν.

Βίντεο με την δήλωση του Mariusz Kamiński σχετικά με την εξάρθρωση του δικτύου κατασκόπων που εργάζονται για τη Ρωσία:

Νωρίτερα ο Πολωνός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ