Πέμπτη 02/05/2024

ΕΥΠ: Οι μυστικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε – Ολόκληρη η απολογιστική Έκθεση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε μυστικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε. Διαβάστε την απολογιστική Έκθεση της ΕΥΠ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) δημοσίευσε την πρώτη της Aπολογιστική Έκθεση για τις δραστηριότητές της από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Αύγουστο 2023.

Η Έκθεση επικεντρώνεται σε προτεραιότητες και δράσεις της ΕΥΠ, χωρίς να αποκαλύπτει εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες.

Η Έκθεση αναφέρει επιχειρήσεις όπως η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου “Μαρίας Τσάλλα”, το σχέδιο επίθεσης σε εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι και η έρευνα για τη διακίνηση μεταναστών από ΜΚΟ στη Λέσβο.

Αναφέρει επίσης, περιπτώσεις πληροφοριακών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης της “μικρής Μαρίας” στον Εβρο, την οποία η ΕΥΠ χαρακτηρίζει ως “κατασκευασμένο αφήγημα”, εξιχνιάσεις ανθρωποκτονιών και κατασχέσεις στρατιωτικού υλικού που προοριζόταν για διακίνηση στη Ρωσία μέσω της Ελλάδας

Επισημαίνεται η ανάσχεση παρασκηνιακής πολιτικής και οικονομικής διείσδυσης σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές, καθώς και η αποτροπή εγκατάστασης ύποπτης προέλευσης τεχνολογικού εξοπλισμού σε κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Τέλος, αναφέρονται αλλαγές στην υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και την αυστηροποίηση των κριτηρίων για την επιλογή του διοικητή της υπηρεσίας ενώ ανακοινώνεται η δημιουργία της Ακαδημίας Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας για την εκπαίδευση στελεχών της ΕΥΠ.

Διαβάστε ολόκληρη την Έκθεση της ΕΥΠ (αρχείο pdf):

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ