Δευτέρα 29/04/2024

Χαμάς: Αξιωματούχος της αποκάλυψε το σχέδιο – Η σχέση με Τουρκία, Ρωσία, Ιράν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Αλί Μπαράκα αποκάλυψε το σχέδιο της επίθεσης στο Ισραήλ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

“Σχεδιάζαμε κρυφά την εισβολή για δύο χρόνια. Ιράν και Τουρκία ειδοποιήθηκαν. Η Ρωσία συμπάσχει και επωφελείται από την εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο. Οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής θα πρέπει να περιλαμβάνει κρατούμενους της Χαμάς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.”

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Αλί Μπαράκα δήλωσε σε συνέντευξή του στις 8 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα μετά την έναρξη της επίθεσης, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today ότι η Χαμάς σχεδίαζε κρυφά την εισβολή στο νότιο Ισραήλ για δύο χρόνια.

Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Χαμάς δεν εντάχθηκε στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ στον προηγούμενο γύρο μαχών εναντίον του Ισραήλ. Είπε επίσης ότι, η Χαμάς ειδοποίησε τους συμμάχους της σε άλλες παλαιστινιακές φατρίες, τη Χεζμπολάχ, το Ιράν, την Τουρκία και τη Ρωσία μόνο μετά την έναρξη της εισβολής, και δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων θα πρέπει να περιλαμβάνει κρατούμενους της Χαμάς που κρατούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αλί Μπαράκα είπε επίσης ότι, η Χαμάς έχει άδεια από τη Ρωσία να παράγει στη Γάζα φυσίγγια για Καλάσνικοφ.

Τα σημαντικότερα σημεία των όσων είπε.

Μυστικότητα της επίθεσης – Ποιοι ειδοποιήθηκαν

Η ώρα μηδέν κρατήθηκε εντελώς μυστική. Ένας περιορισμένος αριθμός ηγετών της Χαμάς το γνώριζε. Ο αριθμός των ανθρώπων που γνώριζαν για την επίθεση και τον χρόνο της θα μπορούσε να μετρηθεί στα δάχτυλα του ενός χεριού.”

“Για να κρατηθεί η επίθεση μυστική και επιτυχημένη, οι διάφορες φατρίες και οι σύμμαχοί μας δεν γνώριζαν την ώρα μηδέν. Αλλά μετά από μισή ώρα, ήρθε σε επαφή με όλες τις φατρίες της Παλαιστινιακής αντίστασης όπως και με τους συμμάχους μας στη Χεζμπολάχ και το Ιράν. Οι Τούρκοι επίσης ειδοποιήθηκαν και έγινε συνάντηση μαζί τους τρεις ώρες αργότερα, στις 9 το πρωί. Ενημερώσαμε όποιον επικοινώνησε μαζί μας. Ακόμα και οι Ρώσοι έστειλαν μήνυμα και ρωτούσαν, και ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τους στόχους του πολέμου.”

Γιατί η Χαμάς απήγαγε άτομα

Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η Χαμάς απήγαγε άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Την εξήγηση εκτιμούμε την δίνει ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Υπάρχουν επίσης κρατούμενοι στις ΗΠΑ. Τους θέλουμε. Υπάρχουν μέλη της Χαμάς που καταδικάστηκαν ισόβια στις ΗΠΑ, τους θέλουμε επίσης. Φυσικά. Απαιτούμε από τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους γιους μας από τις φυλακές.”

“Οι Ισραηλινοί είναι γνωστό ότι αγαπούν τη ζωή. Εμείς, από την άλλη πλευρά, θυσιαζόμαστε. Θεωρούμε τους νεκρούς μας μάρτυρες. Αυτό που επιθυμεί περισσότερο κάθε Παλαιστίνιος είναι να μαρτυρήσει για χάρη του Αλλάχ, υπερασπιζόμενος τη γη του.”

Προετοιμασία επιχείρησης, χρηματισμός και εξοπλισμός

Προετοιμαζόμαστε για αυτό εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε τοπικά εργοστάσια για τα πάντα. Έχουμε πυραύλους με βεληνεκές 250 χλμ, 160 χλμ, 80 χλμ, 45 χλμ, και 10 χλμ.”

“Έχουμε εργοστάσια για όλμους και οβίδες. Έχουμε εργοστάσια κατασκευής όπλων Β-7 και Β-10 και των οβίδων τους. Έχουμε εργοστάσια κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ και των σφαιρών τους. Έχουμε ρωσική άδεια παραγωγής σφαιρών Καλάσνικοφ στη Γάζα.”

“Οι σύμμαχοί μας είναι αυτοί που μας υποστηρίζουν με όπλα και χρήματα. Πρώτα και κύρια είναι το Ιράν που μας δίνει χρήματα και όπλα. Υπάρχει επίσης η Χεζμπολάχ, και ο αραβικός και ισλαμικός λαός που στέκονται δίπλα μας. Υπάρχουν χώρες που μας υποστηρίζουν πολιτικά. Ακόμη και η Ρωσία συμπάσχει μαζί μας. Ακόμα και οι Ρώσοι μας έστειλαν μηνύματα χθες το πρωί. Μας συμπονούν. Η Ρωσία είναι χαρούμενη που η Αμερική μπλέκεται στην Παλαιστίνη. Μετριάζει την πίεση στους Ρώσους στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος μειώνει την πίεση σε έναν άλλο πόλεμος. Δεν είμαστε λοιπόν μόνοι στο πεδίο της μάχης.

Δείτε το βίντεο, με μετάφραση στα αγγλικά:

Σημειώνεται ότι, η μετάφραση του βίντεο έγινε από Middle East Media Research Institute. Το MEMRI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρακολούθησης και ανάλυσης Τύπου που συνιδρύθηκε το 1997 από τον πρώην αξιωματικό των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών Yigal Carmon και τον Ισραηλινοαμερικανό πολιτικό επιστήμονα Meyrav Wurmser.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ