Παρασκευή 17/05/2024

Pentagon Leaks: Προειδοποίηση του Πενταγώνου σε όσους έχουν ψηφιακά αντίγραφα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Συνελήφθη το άτομο που φέρεται ότι διέρρευσε απόρρητα έγγραφα στο διαδίκτυο στην λεγόμενη υπόθεση Pentagon Leaks.

Ο Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα που συνελήφθη για διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου παρουσιάστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ (Merrick Garland) δήλωσε ότι ο 21χρονος Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα (Jack Douglas Teixeira) είναι υπάλληλος της Εθνικής Φρουράς της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το FBI συνέλαβε τον 21χρονο Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα, δίχως να προβάλει αντίσταση ο τελευταίος, σε κατοικία στο North Dighton της Μασαχουσέτης.

Τα έγγραφα που εξετάστηκαν περιείχαν πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης ανάλυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες για τη Νότια Κορέα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ορισμένα από τα έγγραφα φαίνονται να είναι επεξεργασμένα, αλλά αναγνώρισαν ότι ορισμένες από τις διαφάνειες φαίνεται να περιέχουν μυστικές πληροφορίες.

Η υπόθεση έχει εγείρει ερωτήματα για το πώς ένας νεαρός άνδρας που εργαζόταν στο Πεντάγωνο για μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητο υλικό. Ο Τζακ Ντάγκλας Τεϊσέιρα είχε διαπίστευση από το 2022 που του επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε υλικό που χαρακτηρίζεται ως άκρως απόρρητο.

Αρχικά ο Τεϊσέιρα δημοσίευσε τα έγγραφα σε “κλειστή” ομάδα στο Discord, η οποία απαιτεί πρόσκληση για συμμετοχή, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο OG που παραπέμπει στο Original Gangster.

Για αρκετούς μήνες, τα έγγραφα παρέμειναν στην ομάδα του Discord, μέχρι που πρόσφατα ένα από τα μέλη της ανάρτησε αρκετές δεκάδες από αυτά σε δημόσιο φόρουμ στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο. Από εκεί διαδόθηκαν μέσω των ρωσικών καναλιών Telegram και άρχισαν να προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bellingcat, η Washington Post και οι New York Times εντόπισαν την πρώτη εμφάνιση των εγγράφων σε έναν κατεστραμμένο διακομιστή στον ιστότοπο άμεσων μηνυμάτων Discord.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε επίσημη ποινική έρευνα την περασμένη εβδομάδα για τις τρέχουσες διαρροές, μετά από παραπομπή από το Υπουργείο Άμυνας. Η διαρροή ήταν μια “σκόπιμη, εγκληματική ενέργεια”, είπε ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Πτέραρχος Πατ Ράιντερ.

“Ακριβώς επειδή οι διαβαθμισμένες πληροφορίες μπορεί να αναρτηθούν στο διαδίκτυο ή αλλού δεν σημαίνει ότι έχουν αποχαρακτηριστεί από μια αρχή διαβάθμισης”, είπε ο Ράιντερ. “Απλώς δεν πρόκειται να συζητήσουμε ή να επιβεβαιώσουμε απόρρητες πληροφορίες λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην εθνική ασφάλεια, καθώς και στην ασφάλεια και την ασφάλεια του προσωπικού μας και των συμμάχων μας και των εταίρων μας”, συμπλήρωσε.

Και για αυτόν τον λόγο, θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε όσους από εσάς αναφέρετε αυτήν την ιστορία να λάβετε υπόψη αυτούς τους τελευταίους παράγοντες και να εξετάσετε τις πιθανές συνέπειες της δημοσίευσης δυνητικά ευαίσθητων εγγράφων ή πληροφοριών στο διαδίκτυο ή αλλού“, τόνισε.

Ο αντίκτυπος που θα έχει η υπόθεση διαρροής των εγγράφων που έλαβε τον τίτλο από τα ΜΜΕ “Pentagon Leaks“, είναι ακόμα άγνωστος, αλλά ορισμένοι αναλυτές την συγκρίνουν με αυτή που βίωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2013, όταν ο πρώην αναλυτής Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε το εύρος των μαζικών προγραμμάτων κατασκοπείας που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από το 2001.

Νωρίτερα το 2010 σε μια άλλη παραβίαση ασφαλείας από την Τσέλσι Μάνινγκ (Chelsea Manning) -πρώην στρατιωτικός- περισσότερα 700.000 έγγραφα, βίντεο και διπλωματικά τηλεγραφήματα εμφανίστηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αγωνίζονται για την έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις σε σχέση με τη διαρροή του 2010.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ