Δευτέρα 29/04/2024

Γάζα: Το νοσοκομείο χτυπήθηκε πριν την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ – Βίντεο του Al Jazeera

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το νοσοκομείο στη Γάζα χτυπήθηκε πριν την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων “από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του Ισραηλινού Στρατού, πραγματοποιήθηκε εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ, οι οποίες πέρασαν από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε.”

“Σύμφωνα με πληροφορίες, από πολλές πηγές, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για τον αποτυχημένη εκτόξευση που έπληξε το νοσοκομείο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο του Al Jazeera το οποίο κατέγραψε, όπως επικαλείται, τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε έναν πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες πολίτες:

Τονίζεται ότι το Ισραήλ δείχνει ως υπεύθυνο την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και όχι την Χαμάς. Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματισμένη επίσκεψη για αύριο 17/10 στο Ισραήλ.

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα, τώρα και όχι αύριο.”

Ανακοίνωση Χαμάς για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα.
Ανακοίνωση Χαμάς για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα.

Την ίδια ώρα το Αρχηγείο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία, ανεβάζοντας τον δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο -επίπεδο 4- και καλεί τους Ισραηλινούς που μένουν στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Ως μέρος της εικόνας της αναπτυσσόμενης απειλής, το Αρχηγείο αύξησε την ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Μαρόκο στο επίπεδο 2, το οποίο περιλαμβάνει σύσταση για λήψη αυξημένων προφυλάξεων.

Αργότερα από την επίθεση, η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Αμμάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτιου και της Παλαιστίνης για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα. Ο Μπάιντεν αναμενόταν να συναντήσει τους Άραβες ηγέτες μετά από την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ