Κυριακή 28/04/2024

Γερμανία: Δίνει 14 Leopard στην Ουκρανία – Έγκριση εξαγωγής για άλλες χώρες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Γερμανία θα δώσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2-A6 και θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες μεταφοράς σε χώρες εταίρους που θέλουν να παραδώσουν γρήγορα άρματα μάχης Leopard.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

“Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την Τετάρτη σε μια κυβερνητική συνεδρίαση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να ενισχύει τη στρατιωτική της υποστήριξη στην Ουκρανία. Ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κύρια άρματα μάχης Leopard-2. Αυτό είναι το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους στενότερους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Γερμανίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία. Ως πρώτο βήμα, η Γερμανία θα παράσχει σε μια εταιρεία 14 άρματα μάχης Leopard 2 A6 από τα αποθέματα της Bundeswehr. Άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι θα παραδώσουν επίσης άρματα μάχης Leopard-2. Η εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων πρόκειται να ξεκινήσει γρήγορα στη Γερμανία. Εκτός από την εκπαίδευση, το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης επιμελητεία, πυρομαχικά και συντήρηση συστήματος.”

“Η Γερμανία θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες μεταφοράς σε χώρες εταίρους που θέλουν να παραδώσουν γρήγορα άρματα μάχης Leopard 2 από τα αποθέματά τους στην Ουκρανία” , σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ