Δευτέρα 29/04/2024

Κινέζικος πύραυλος: Έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό αναφέρει η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο κινέζικος πύραυλος έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό – Λήξη συναγερμού στην Ισπανία – Κινδύνεψαν Ελλάδα και Κύπρος

Η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ανεξέλεγκτο κομμάτι του κινέζικου πυραύλου έπεσε στον Ειρηνικό στις 11:01 π.μ. τοπική ώρα Ισπανίας.

Το υπόλειμμα από τον κινέζικο πύραυλο Long March-5B πέρασε δύο φορές πάνω από την Ισπανία, αναγκάζοντας μέρος της εναέριας κυκλοφορίας να κλείσει, μέχρι που κατέληξε να συντριβεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ανεξέλεγκτη είσοδος στην ατμόσφαιρα έκλεισε προσωρινά τα αεροδρόμια της Καταλονίας, των Βαλεαρίδων Νήσων, της Αραγονίας και της Ναβάρα στην Ισπανία.

Η Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSST) ανέφερε ότι “το αντικείμενο CZ-5B έχει μάζα που κυμαίνεται από 17 έως 23 τόνους και μέγεθος περίπου 30 μέτρων, γεγονός που το καθιστά έ ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που επανεισέρχονται στη Γη και ως εκ τούτου χρήζει προσεκτικής παρακολούθησης”.

Αργότερα επιβεβαίωσε την είδηση της εισόδου του κομματιού στην ατμόσφαιρα -που σημαίνει ότι έπεσε.

Ο κινέζικος πύραυλος διερχόταν πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατάλογος αναμενόμενων περασμάτων (υπερπτήσεων) του αντικειμένου CZ-5B πάνω από τα κράτη μέλη της ΕΕ  στις 4 Νοεμβρίου 2022. Εικόνα: EU SST
Κατάλογος αναμενόμενων περασμάτων (υπερπτήσεων) του αντικειμένου CZ-5B πάνω από τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 4 Νοεμβρίου 2022. Εικόνα: EU SST

Η EUSST ανέφερε ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να επηρεάσει τη Σάντα Μαρία και τη Λισαβόνα (Πορτογαλία), τα Κανάρια Νησιά, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη (Ισπανία), τη Μασσαλία (Γαλλία), τη Ρώμη και το Μπρίντιζι (Ιταλία), την Αθήνα (Ελλάδα) και τη Λευκωσία (Κύπρος).

Τα λάθη της Κίνας στον διαστημικό της αγώνα έθεσαν για άλλη μια φορά ολόκληρο τον κόσμο σε συναγερμό.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ