Σάββατο 27/04/2024

Τουρκία: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση – Παρέμβαση ΥΠΕΞ Κύπρου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία που συμμετέχει το ψευδοκράτος μετά από παρέμβαση του ΥΠΕΞ Κύπρου

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου το οποίο σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι Ισπανία και Πολωνία δεν γνώριζαν τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου αναφορικά με την στρατιωτική άσκηση “Φοίνικας της Ανατολίας 2023

“Αναφορικά με την στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας – 2023», που διεξάγεται στο Ικόνιο στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι πρόκειται περί άσκησης που φιλοξενεί η Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η οποία συστηματικά και μονομερώς προσπαθεί να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το Υπουργείο Άμυνας, προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε ότι συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Ως αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών, Ισπανία και Πολωνία ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αποχωρούν άμεσα από την άσκηση.”

Η τουρκική στρατιωτική άσκηση “Φοίνικας της Ανατολίας” διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2009 δύο φορές το έτος στο Ικόνιο. Από το 2012 η μία από τις δύο ετήσιες ασκήσεις είναι διεθνής.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ