Κυριακή 28/04/2024

Facebook, Instagram: Πληρώνεις συνδρομή ή βλέπεις διαφημίσεις από τη Meta

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ήρθε στην Ελλάδα η αλλαγή στην πολιτική χρήσης των εφαρμογών της Meta (Facebook και Instagram).

Από αρχές Νοεμβρίου όσοι και όσες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Meta, Facebook και Instagram, στην ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία, λαμβάνουν μια ειδοποίηση στην πλατφόρμα για να επιλέξουν να αγοράσουν μηνιαία συνδρομή ή να συνεχίσουν να κάνουν δωρεάν χρήση των εφαρμογών.

Ο λόγος που οδήγησε τη Meta σε αυτή την απόφαση είναι όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, για να αντιμετωπίσει “μια σειρά από εξελισσόμενες και αναδυόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η κύρια ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων στην ΕΕ, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, ερμηνεύει τον GDPR μετά από πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) και αναμένοντας την έναρξη ισχύος του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA: Digital Services Act)”.

“Η επιλογή για τους χρήστες να αγοράσουν μια συνδρομή χωρίς διαφημίσεις εξισορροπεί τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, ενώ δίνει στους χρήστες επιλογές και επιτρέπει στη Meta να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους στην ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία. Στην απόφασή του, το ΔΕΕ αναγνώρισε ρητά ότι ένα μοντέλο συνδρομής, όπως αυτό που ανακοινώνουμε, αποτελεί έγκυρη μορφή συναίνεσης για μια υπηρεσία που χρηματοδοτείται από διαφημίσεις.”, σημειώνει η Meta.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA: Digital Services Act) είναι κανονισμός για την προστασία του ψηφιακού χώρου από τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών.

Πόσο είναι η συνδρομή για Facebook και Instagram

Οι άνθρωποι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) θα μπορούν να εγγραφούν έναντι χρέωσης για να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Meta χωρίς διαφημίσεις. Ανάλογα με το πού θα αγοράσετε θα κοστίζει 9,99 €/μήνα στον Ιστό ή 12,99 €/μήνα σε iOS και Android. Ανεξάρτητα από το πού αγοράζετε, η συνδρομή θα ισχύει για όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Facebook και Instagram στο Κέντρο λογαριασμών ενός χρήστη.

Όπως συμβαίνει με πολλές διαδικτυακές συνδρομές, οι τιμές iOS και Android λαμβάνουν υπόψη τις χρεώσεις που χρεώνουν η Apple και η Google μέσω των αντίστοιχων πολιτικών αγορών. Μέχρι την 1η Μαρτίου 2024, η αρχική συνδρομή καλύπτει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο Κέντρο λογαριασμών ενός χρήστη. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2024, θα ισχύει μια πρόσθετη χρέωση 6 €/μήνα στον ιστό και 8 €/μήνα σε iOS και Android για κάθε επιπλέον λογαριασμό που αναφέρεται στο Κέντρο λογαριασμών ενός χρήστη.

Επιλέγοντας τη δωρεάν χρήση των εφαρμογών της Meta δίνεται την συγκατάθεσή σας ώστε οι πληροφορίες σας να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ