Κυριακή 19/05/2024

Κεφαλογιάννης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις με κεντρικό ρόλο στην Πολιτική Προστασία – Γιατροί του 424 ΓΣΝΕ σε πολιτικά νοσοκομεία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν κεντρικό ρόλο στην Πολιτική Προστασία και την ίδια ώρα Στρατιωτικοί Γιατροί του 424 ΓΣΝΕ θα καλύπτουν κενά σε πολιτικά νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Αυτά δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και σημείωσε ότι “προφανώς δεν πρόκειται για την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όταν η κοινωνία έχει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της.”

Αυτά ακούνε ξανά και ξανά οι Στρατιωτικοί και επιλέγουν να παραιτηθούν…

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στην συνέντευξη που παραχώρησε, στην Εκπομπή «ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ» και τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, αναφερόμενος στην απόφαση για την υγειονομική κάλυψη Φολεγάνδρου, Σύμης και Ανάφης είπε ότι “η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελεί ένα πολύ μικρό κλάσμα της συνολικής προσφοράς τους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Έχουμε διαθέσει γιατρούς σε πολλά νησιά το προηγούμενο διάστημα, καλύπτοντας τις ανάγκες των άγονων και ακριτικών περιοχών με οπλίτες γιατρούς, γεγονός που θα συνεχιστεί. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν αγκαλιάσει με θέρμη αυτό το θεσμό, όπως επίσης σε πολλές περιπτώσεις της Βορείου Ελλάδος οι γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων φεύγουν από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και καλύπτουν περιοχές όπως η Ξάνθη, η Δράμα, η Κομοτηνή.”

Προφανώς δεν πρόκειται για την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όταν η κοινωνία έχει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της”, συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία και τις νέες ρυθμίσεις δήλωσε:

“Βρισκόμαστε σε μια αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο διότι, όπως είχε ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Μάλιστα έχουμε δώσει τις διαθεσιμότητες εδώ και αρκετούς μήνες προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Για παράδειγμα τα εναέρια μέσα χρησιμοποιούνται, κατά βάση, μέσω των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ υπάρχουν τα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία διαθέτουμε, εφαρμόζοντας τα σχέδια είτε «Ξενοκράτης», είτε «Δευκαλίων», όποτε ζητηθεί από πλευράς Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, έχουν ιδρυθεί συγκεκριμένα τμήματα κυρίως του Μηχανικού, τα οποία επίσης βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Περιλαμβάνεται συγκεκριμένη ρύθμιση, στο νέο νομοσχέδιο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα, αναφορικά με ορισμένες νομοθετικές προβλέψεις που αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ταχύτερες διαδικασίες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα, τα οποία είδαμε το προηγούμενο καλοκαίρι. Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 13 Μαΐου και αμέσως μετά θα εισαχθεί στη Βουλή. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι το καλοκαίρι. Έχουμε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες έναν πολύ λεπτομερή σχεδιασμό, όσον αφορά την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν δοθεί όλες οι διαθεσιμότητες προς την Πολιτική Προστασία, με συγκεκριμένα τμήματα που απαρτίζονται από χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα όπου κληθούν, θα επέμβουν. Παράλληλα υπάρχουν ειδικά σχέδια όπου και προληπτικά, ομάδες που θα οριστούν -σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία- θα αναλάβουν την περιφρούρηση συγκεκριμένων περιοχών.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ