Παρασκευή 26/04/2024

5 νέα εξοπλιστικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις: 76 AAV-7A1 και 3 UAV MQ-9 αποκτά η Ελλάδα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πέντε εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην Βουλή. 76 AAV-7A1 και 3 UAV MQ-9 αποκτά η Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε στις 4 Ιουλίου 2022, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, για την διαδικασία εξέλιξης 1 εξοπλιστικού προγράμματος αρμοδιότητος ΓΕΣ, 2 εξοπλιστικών προγραμμάτων αρμοδιότητος ΓΕΝ και 2 αρμοδιότητος ΓΕΑ.

5 νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για τον Στρατό Ξηράς αφορά στην προμήθεια 76 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αμφιβίου Εφόδου AAV-7A1. Τα εν λόγω οχήματα ήταν σε χρήση από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Για το Πολεμικό Ναυτικό τα 2 εξοπλιστικά προγράμματα αφορούν στους κινητήρες των υποβρυχίων Type 209 και στην εγκατάσταση στα πτητικά μέσα συστήματος Ταυτοποίησης Φίλος ή Εχθρός (IFF – Identification Friend or Foe).

Τα 2 εξοπλιστικά προγράμματα για την Πολεμική Αεροπορία αφορούν στην προμήθεια 3 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων MQ-9 και στην εκποίηση 18 μαχητικών αεροπλάνων Mirage 2000.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αριστείδης Αλεξόπουλος.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ