Παρασκευή 17/05/2024

Πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί η Ελλάδα φοβάται τον τελευταίο Βασιλιά της;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Κωνσταντίνος Β’ ήταν ο τελευταίος Βασιλιάς της Ελλάδας

Αυτό, όσο και να θέλουν να το αλλάξουν διάφορα κέντρα δεν αλλάζει.

Η ιστορία γράφτηκε και δεν σβήνει.

Ο Λαός αποφάσισε με δημοψήφισμα να καταργηθεί η Βασιλευομένη Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος έγινε έκπτωτος Βασιλιάς, τέως Βασιλιάς της Ελλάδας. Έπειτα, η ιστορία συνέχισε να γράφεται.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο φοβάται ακόμα και μετά τον θάνατό του, τον τελευταίο Βασιλιά της Ελλάδας;

Γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε εντολή το 1993, όταν βρισκόταν στην Ελλάδα ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος μαζί με την οικογένειά του, να πετάει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 πάνω από το γιοτ;

Κύκλοι, θα μπλέξουν Μικρά Ασία, Δικτατορία Παπαδόπουλου και έπειτα Ιωαννίδη αλλά, θα ξεχάσουν το πολίτευμα που υπήρχε όταν η Ελλάδα μεγάλωνε.

Βασιλιάς Παύλος Α' και Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος
Βασιλιάς Παύλος Α’ και Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος

Θα ξεχάσουν και μια άλλη περίοδο, αυτή του Παύλου Α’ και Παπάγου -μια περίοδο που ορισμένα κέντρα και πάλι θέλουν να σβηστεί και να ξαναγραφτεί.

Η ιστορία γράφτηκε και δεν σβήνει. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο τελευταίος Βασιλιάς της Ελλάδας. Ο Λαός αποφάσισε.

Την απάντηση στο ερώτημα “γιατί η Ελλάδα φοβάται τον τελευταίο Βασιλιά της Κωνσταντίνο Β'”, την έδωσε ο (τότε/τέως) Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1993: Για να μην υπάρξουν υποτροπές

Ποια κράτη έχουν μοναρχία στην Ευρώπη

Τα κράτη της Ευρώπης που έχουν Βασιλεία, την ημέρα που γραφόταν αυτό το άρθρο -μία ημέρα μετά τον θάνατο του πρώην Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β’, είναι:

Ανδόρρα, Πριγκιπάτο. Ο συμπρίγκιπας της Ανδόρρας είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της Γαλλίας -αυτό σημαίνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν Συμπρίγκιπας της Ανδόρρας. Συμπρίγκιπας είναι επίσης ο Ζουάν Ενρίκ Βίβες Σισίλια.

Βέλγιο, Βασίλειο. Βασιλιάς είναι ο Φίλιππος.

Δανία, Βασίλειο. Βασίλισσα είναι η Μαργαρίτα Β’.

Λίχτενσταϊν, Πριγκιπάτο. Πρίγκιπας είναι ο Χανς Άνταμ Β’.

Λουξεμβούργο, Μεγάλο Δουκάτο. Μέγας Δούκας είναι ο Ερρίκος.

Μονακό, Πριγκιπάτο. Πρίγκιπας είναι ο Αλβέρτος Β’.

Ολλανδία, Βασίλειο. Βασιλιάς είναι ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος.

Νορβηγία, Βασίλειο. Βασιλιάς είναι ο Χάραλντ Ε’.

Ισπανία, Βασίλειο. Βασιλιάς είναι ο Φίλιππος ΣΤ’.

Σουηδία, Βασίλειο. Βασιλιάς είναι ο Κάρολος ΙΣΤ’.

Ηνωμένο Βασίλειο, Βασίλειο. Ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επίσης και Βασιλιάς 14 άλλων βασιλείων της Κοινοπολιτείας: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Μπαχάμες, Μπελίζ, Καναδάς, Γρενάδα, Τζαμάικα, Νέα Ζηλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Νήσοι Σολομώντα και Τουβαλού. Βασιλιάς είναι ο Κάρολος Γ’.

Επιπλέον το Κράτος της Πόλης του Βατικανού έχει μοναρχία. Ο αρχηγός του κράτους -ο Πάπας- εκλέγεται από το παπικό κονκλάβιο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ