Παρασκευή 26/04/2024

Τιμές ρεύματος 2022: Ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας για τον Αύγουστο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Από σήμερα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας ανά πάροχο για κάθε μήνα.

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα είναι η επιδότηση για κύριες και μη κύριες κατοικίες (εξοχικές κατοικίες).

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αλλαγή προμηθευτή ρεύματος χωρίς Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης.

Ηλεκτρικό ρεύμα επιδότηση - Ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας
Ηλεκτρικό ρεύμα επιδότηση – Ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας από σήμερα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ενημερώνουν για την πραγματική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος του επόμενου μήνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 138 ν. 4951/2022, οι χρεώσεις προμήθειας του παρόντος κυμαινόμενου τιμολογίου με ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν εφαρμόζονται για την κατανάλωση του χρονικού διαστήματος από 01.08.2022 έως την 01.07.2023 (όπως αυτό τυχόν παραταθεί ή μειωθεί με νεότερη νομοθετική ρύθμιση), και οι πάγιες χρεώσεις και οι χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνονται σε μηνιαία βάση, 2 μήνες πριν από τον μήνα εφαρμογής

Ηλεκτρικό ρεύμα επιδότηση

Για τον μήνα Αύγουστο 2022, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1 δισ. 136 εκατ. ευρώ, απορροφώντας έως και το:

  • 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες
  • 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο)
  • 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa
  • 82-99% της αύξησης για τους αγρότες

Συγκεκριμένα:

Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφάται το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.

Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά μεγαβατώρα ώστε να απορροφήθεί έως και το 100% της αύξησης.

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφάται έως και το 80% της ανατίμησης.

Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.

Για τους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα και απορροφάται έως και το 67% της αύξησης.

Τέλος, για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι 1 μεγαβατώρα MWh είναι 1.000 κιλοβατώρες kWh.

Νωρίτερα γράψαμε ότι η ΡΑΕ ανέπτυξε εφαρμογή για την σύγκριση ηλεκτρικού ρεύματος καθώς επίσης ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν “πέναλντι” εάν αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Τιμές ρεύματος 2022 – Ποια είναι η τιμή κιλοβατώρας για τον Αύγουστο

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο).

Η Ήρων ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,495 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Η Protergia ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,54913 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Η Elpedison ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο στο δημοφιλέστερο πρόγραμμά της, η τελική χρέωση θα είναι 0,4956 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ το μήνα. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Η Watt&Volt ανακοίνωσε τιμή για τα τιμολόγια χωρίς πάγιο στα 0,58 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με μεγάλες διαφοροποιήσεις προς τα κάτω για τα τιμολόγια με πάγιο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα νέα τιμολόγια ως εξής:

  • στα 0,585€/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών
  • στα 0,379€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 1 (29,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 20€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών
  • στα 0,477€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 2 (14,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 10€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών

Η εταιρεία VOLTON ανακοινώνει τιμολόγια (για εμπρόθεσμη πληρωμή) στα επίπεδα των 0,52 ευρώ ανά Μεγαβατώρα συν 9,9 ευρώ πάγιο.

Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο με 0,484 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με πάγιο 8 ευρώ το μήνα και με ετήσια συνδρομή. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα συν 4 ευρώ πάγιο. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν έως τις 20 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τιμολόγια από τον Αύγουστο 2022 και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται 2 μήνες νωρίτερα από όλους τους προμηθευτές, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς προϋποθέσεις.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ