Παρασκευή 26/04/2024

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ΠΟΥ την ταξινομεί ως Παραλλαγή Ανησυχίας SARS-CoV-2

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2 (TAG-VE) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συγκλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021 για να αξιολογήσει την παραλλαγή SARS-CoV-2: B.1.1.529.

Ο ΠΟΥ έχει ορίσει το B.1.1.529 (Μετάλλαξη Μποτσουάνα) με το όνομα Omicron – Όμικρον

Η παραλλαγή B.1.1.529 αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ΠΟΥ από τη Νότια Αφρική στις 24 Νοεμβρίου 2021. Η επιδημιολογική κατάσταση στη Νότια Αφρική έχει χαρακτηριστεί από τρεις διακριτές κορυφές σε αναφερόμενες περιπτώσεις, η τελευταία από τις οποίες ήταν κυρίως η παραλλαγή Delta.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, που συμπίπτουν με την ανίχνευση της παραλλαγής B.1.1.529. Η πρώτη γνωστή επιβεβαιωμένη μόλυνση B.1.1.529 προήλθε από δείγμα που συλλέχθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021.

ΠΟΥ: Παραλλαγή Ανησυχίας SARS-CoV-2 η “Μετάλλαξη Μποτσουάνα”

Αυτή η παραλλαγή έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, μερικές από τις οποίες είναι ανησυχητικές. Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο επαναμόλυνσης με αυτήν την παραλλαγή, σε σύγκριση με άλλες.

Ο αριθμός των περιπτώσεων αυτής της παραλλαγής φαίνεται να αυξάνεται σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής. Τα τρέχοντα διαγνωστικά PCR για τον SARS-CoV-2 συνεχίζουν να ανιχνεύουν αυτήν την παραλλαγή.

Πολλά εργαστήρια έχουν υποδείξει ότι για μια ευρέως χρησιμοποιούμενη δοκιμή PCR, ένα από τα τρία γονίδια-στόχους δεν ανιχνεύεται (ονομάζεται αποτυχία γονιδίου S ή αποτυχία στόχου γονιδίου S) και επομένως αυτή η δοκιμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης για αυτήν την παραλλαγή, εν αναμονή της επιβεβαίωσης της αλληλουχίας.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση, αυτή η παραλλαγή έχει ανιχνευθεί με ταχύτερους ρυθμούς από προηγούμενες αυξήσεις μόλυνσης, υποδηλώνοντας ότι αυτή η παραλλαγή μπορεί να έχει πλεονέκτημα ανάπτυξης.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ