Παρασκευή 26/04/2024

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Η Τουρκία έχει μείνει μόνη – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτηση του, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2022 αναφέρθηκε πέρα των άλλων στα ελληνοτουρκικά.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία έχει μείνει μόνη της και απέναντί της δεν έχει μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ο Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι όσοι λένε πολλά, εννοώντας τον Ερνογάν και τους Τούρκους πολιτικούς οι οποίοι επιδίδονται σε ένα γαϊτανάκι ψεμάτων και απειλών, καλύτερα είναι να ασχοληθούν με την φτώχεια του λαού τους.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο:

“Πριν μπούμε στην σημερινή ατζέντα (…) δύο κουβέντες για τα εθνικά.

Μάλλον, καλύτερα, μία κουβέντα. Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό.

Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη.

Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας.

Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου.

Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ