Πέμπτη 28/03/2024

Η Τουρκία τραβάει το σχοινί: Η απάντηση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα στο τουρκικό διάβημα διαμαρτυρίας

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όπου το επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Το τουρκικό διάβημα διαμαρτυρίας αφορούσε “την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων στη Λέσβο και τη Σάμο” σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζεται ότι χθες (25/9) δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που λήφθηκαν από τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Bayraktar οι οποίες αποτελούν προϊόν κατασκοπείας κατά της Ελλάδας και στις οποίες απεικονιζόταν τα λιμάνια της Λέσβου και της Σάμου.

Φωτογραφία του λιμανιού της Σάμου που λήφθηκε από τουρκικό UAV τύπου Bayraktar. Διακρίνονται το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ (L 175) και τα M1117.
Φωτογραφία του λιμανιού της Σάμου που λήφθηκε από τουρκικό UAV τύπου Bayraktar. Διακρίνονται το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ (L 175) και τα M1117.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Χριστόδουλος Λάζαρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

-Διαφήμιση-

Αντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας έγινε και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον.

Στο διάβημα διαμαρτυρίας που δόθηκε στις ΗΠΑ, ζητήθηκε από την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να “συμμορφωθεί η Ελλάδα με το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να μην χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να παραβιάσει αυτό το καθεστώς”.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις