Τετάρτη 01/05/2024

Κατατάχθηκαν οι 500 Δασοκομάντος στην Πυροσβεστική

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Κατατάχθηκαν στις 9 Μαΐου 2022, οι 500 πυροσβέστες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

Ταυτόχρονα ξεκινάει η εκπαίδευσή τους στις 6 συνολικά Ειδικές Υπηρεσίες που συστάθηκαν με έδρες σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα και Πάτρα.

Οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες κατατάχθηκαν με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, επί θητεία διάρκειας 7 ετών, εκ των οποίων οι 440 με την ειδικότητα πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και οι 60 με την ειδικότητα πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

Στην ορκωμοσία κατάταξης των νέων πυροσβεστών προέβησαν στη Θεσσαλονίκη, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Μάριος Αποστολίδης, στα Ιωάννινα, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Δημήτριος Κοντογιάννης, στη Λαμία, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Δημήτριος Καρασαββίδης, στην Πάτρα, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, στην Ελευσίνα, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας και στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αρχιπύραρχος Π.Σ. Γεώργιος Τσικαλάς.

Το έμβλημα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) της Πυροσβεστικής

Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

Οι νέοι πυροσβέστες επταετούς θητείας θα στελεχώσουν τις αερομεταφερόμενες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και θα έχουν ως αρμοδιότητα τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Δείτε την Απόφαση Κατάταξης πεντακοσίων των 500 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ (αρχείο pdf).

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ