Σάββατο 27/04/2024

Πυροσβεστική: Νέα πυροσβεστικά πλοία στο στόλο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Νέα πυροσβεστικά πλοία θα εντάξει στο στόλο του το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η εκδήλωση για την ένταξη νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 14 Φεβρουαρίου 2024 παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει 8 πυροσβεστικά πλοία σε 6 Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Επικράτεια (Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα και Καβάλα)

Τα Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις (π.χ. διυλιστήρια) εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία, πέραν των κυρίων καθηκόντων τους πυρασφάλειας των πλοίων, δύναται να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης δύναται να συνδράμουν και σε επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ