Σάββατο 18/05/2024

Αστυνομία: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες χιονιού στα οχήματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες χιονιού και λοιπά αντιολισθητικά μέσα στα οχήματα, αναφέρει η Αστυνομία σε σημερινή της ανακοίνωση που αφορά στην λήψη μέτρων και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ.

Η Αστυνομία τονίζει ότι με αποφάσεις των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών “καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων και προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου.”

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ το πρόστιμο για όσους δεν έχουν στο όχημά του αλυσίδες χιονιού όταν η ύπαρξή τους είναι υποχρεωτική είναι 80 ευρώ.

Κατόπιν της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, για τη λήψη μέτρων και την παροχή οποιασδήποτε αναγκαίας συνδρομής, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με σκοπό την αντιμετώπιση των επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Υποχρεωτικό είναι να βρίσκονται στο όχημα οι αντιολισθητικές αλυσίδες από Οκτώβριο έως Απρίλιο.
Υποχρεωτικό είναι να βρίσκονται στο όχημα οι αντιολισθητικές αλυσίδες από Οκτώβριο έως Απρίλιο.

Λήψη μέτρων

Οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας να:

  • φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα
  • γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τους,
  • προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες για την απρόσκοπτη οδική κυκλοφορία και ασφάλεια.

Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού

Πριν βάλετε αλυσίδες χιονιού, χιονοκουβέρτες κοκ στο όχημα πρέπει να σταματήσετε κάπου με ασφάλεια.

Οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, δηλαδή μπροστά αν είναι προσθιοκίνητο και πίσω αν είναι πισωκίνητο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ