Παρασκευή 19/04/2024

Σχολεία 2022: Χωρίς μάσκες και σελφ τεστ – Τι γίνεται σε θετικό κρούσμα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τα σχολεία ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 και οι μαθητές/μαθήτριες θα πάνε χωρίς μάσκες για τον κορονοϊό.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας στα σχολεία παραμένει προαιρετική.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα θα παραμένει σπίτι, όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης και συστήνεται η διενέργεια σελφ τεστ.

Θετικό κρούσμα στο σχολείο

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος στο σχολείο, θα εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

Η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων και περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ