Σάββατο 04/05/2024

Ρομποτική και STEM: 177.000 σετ σε σχολεία της Ελλάδας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ξεκίνησε σήμερα η παράδοση 177.000 σετ ρομποτικής στα σχολεία μας.

Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ανακοίνωσή του.

Ρομποτική και STEM στα σχολεία

Το έργο με τίτλο “Προμήθεια Εξοπλισμού Ρομποτικής και STEM για την Εκπαίδευση” αφορά στο σύνολο των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Η επένδυση ξεπερνά σε ύψος τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, αποσκοπώντας στον εφοδιασμό των σχολείων της χώρας με περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής και STEM, προκειμένου να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η μαθησιακή διαδικασία μέσω:

  • της προώθησης της εκπαιδευτικής καινοτομίας
  • της εξοικείωσης των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία
  • του συνδυασμού μίας ευχάριστης, παιγνιώδους, ελκυστικής διεπιστημονικής δραστηριότητας
  • της ενίσχυσης της εργασίας σε ομάδες
  • της μύησης στην επίλυση προβλημάτων
  • της απόκτησης ικανοτήτων οργάνωσης και διαχείρισης έργου
  • της ενίσχυσης δεξιοτήτων επικοινωνίας και άλλων απαραίτητων νοητικών δεξιοτήτων.

Μαζί με τα σετ ρομποτικής, έχει προβλεφθεί ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, πρόγραμμα δημιουργίας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ενώ ξεκινά άμεσα και έργο υποστήριξης helpdesk για ρομποτικά συστήματα, παράλληλα με την εγκατάσταση των συστημάτων στα σχολεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, γίνεται πράξη το ψηφιακό σχολείο.

Στο πλαίσιο της παράδοσης του εξοπλισμού ρομποτικής και STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παραβρέθηκε στην παράδοση του σχετικού εξοπλισμού σε νηπιαγωγείο της Αττικής.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι “οι μαθητές πλέον, με σύγχρονο εξοπλισμό ρομποτικής, ανακαλύπτουν το συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και καλλιεργούν δεξιότητες ήδη από τη νηπιακή ηλικία. Μετατρέποντας τα σχολεία σε δημιουργικές κυψέλες γνώσης και καινοτομίας, προωθούμε τη συνεργατική μάθηση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Αλλάζουμε την Παιδεία στην Πράξη.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ