Παρασκευή 26/04/2024

Επίδομα θέρμανσης 2022: Αίτηση Πότε ανοίγει η εφαρμογή MyΘέρμανση – Δικαιούχοι και Εισοδηματικά κριτήρια

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πότε ανοίγει η εφαρμογή MyΘέρμανση για αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2022 – 2023. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επίδομα θέρμανσης 2022 – 2023: Δικαιούχοι – Εισοδηματικά κριτήρια

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την διεύρυνση της οικονομική ενίσχυσης των νοικοκυριών, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, για τη θέρμανση των κατοικιών τους, με αλλαγές στα εισοδηματικά όρια των δικαιούχων.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης 2022 – 2023 θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών τις επόμενες ημέρες.

Έτσι η απόφαση του ΥΠΟΙΚ που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, κατά πληροφορίες, θα ορίζει ότι στα νέα εισοδηματικά κριτήρια το όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι αυξημένο και θα ανέρχεται σε:

  • 16.000 ευρώ (από 14.000 που ήταν πέρυσι) για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει
  • 24.000 ευρώ (από 20.000 που ήταν πέρυσι) για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (πχ Οικογένεια με ένα τέκνο: 27.000 ευρώ, Οικογένεια με δυο τέκνα: 30.000 ευρώ, Οικογένεια με τρία τέκνα: 33.000 ευρώ)
Επίδομα θέρμανσης 2022: Αίτηση Πότε ανοίγει η εφαρμογή MyΘέρμανση
Επίδομα θέρμανσης 2022: Αίτηση Πότε ανοίγει η εφαρμογή MyΘέρμανση

Αντίθετα σταθερή θα παραμείνει η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, να μην υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θέρμανσης αφορά σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Για φέτος όσα νοικοκυριά δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και θα αλλάξουν την πηγή θέρμανσης από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

Για το επίδομα θέρμανσης το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 150 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν εντός του 2023.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα MyΘέρμανση – Πρώτη πληρωμή

Η πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αίτησης για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του Νοεμβρίου.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης εκτιμάται ότι θα είναι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται από 15 έως 31 Δεκεμβρίου.

Είσοδος στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης από εδώ: https://www.aade.gr/mythermansi

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ