26.7 C
Athens
25.6 C
Thessaloniki

Δήμος Ξάνθης: Απάντηση στην ΠΟΕΣ για το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ

Ημερομηνία:

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην ΠΟΕΣ σχετικά με το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ διοργάνωσε στις 21 και 22 Μαΐου 2022, στην πόλη της Ξάνθης, το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της, με συν διοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Ξάνθης και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ).

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Η δημοτική αρχή καλωσόρισε την ιδέα ενός δεύτερου συνεδρίου στρατιωτικών – το πρώτο, για το οποίο συζητήσαμε ήταν με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), που πραγματοποιήθηκε, τελικά, το διάστημα 21-22 Μαΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- Διαφήμιση -

Συνεπείς στην βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να υποστηρίξει το τοπικό επιχειρείν και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, επιθυμούσαμε τη συνεργασία -και σε αυτό το επίπεδο- με την έτερη συναφή Ομοσπονδία.

Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις – πέραν του υψηλού ρόλου που διαδραματίζουν για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας- αποτελούν για εμάς, αλλά, πιστεύουμε, και για όλους τους πολίτες, σημαντικό κοινωνικό εταίρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαδικασία χρηματοδότησης ενός Συνεδρίου είναι συγκεκριμένη και την οποία – και σε αυτήν την περίπτωση – ακολουθήσαμε, απαρέγκλιτα. Η οικονομική δυνατότητα του Δήμου Ξάνθης, όπως εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10 Μαΐου 2022 ορίστηκε στο ποσό των 2.000 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου της ΠΟΜΕΝΣ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής μας, γεγονός που αποδεικνύει το αυτονόητο: τη σημασία που δίδουν -και αποδίδουν- οι θεσμοί στους ένστολους της χώρας μας, ανεξαρτήτως της συνδικαλιστικής στέγης, στην οποία βρίσκονται…

Ο Δήμος Ξάνθης δεν επιθυμεί να βρεθεί ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις, όπως τελικά διαφαίνεται ότι υπάρχουν, ύστερα και από το ύφος της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣ.

Ωστόσο, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Συνέδριό της στην Καβάλα.”

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της ΠΟΜΕΝΣ
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της ΠΟΜΕΝΣ. Φωτογραφία: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ

«ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ (Π.Ο.Ε.Σ.)
Αθήνα, Μαΐου 2022 Αρ. πρωτ.: 904
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη
ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Ε.Σ.
ΘΕΜΑ: Συνδιοργάνωση Συνεδρίου
ΣΧΕΤ.: α. To υπ΄ αρίθμ. 454/28.03.2022 Έγγραφο μας
β. Η υπ΄ αρίθμ. 340/19.04.2022 Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσής σας
γ. Το από 2022-05-18 10:09 Μήνυμα Ηλεκτρονικού σας Ταχυδρομείου

Κύριε Δήμαρχε.

- Διαφήμιση -

Με το (α) σχετικό, αιτηθήκαμε τη συνδιοργάνωση με το Δήμο σας θεματικού συνεδρίου με τίτλο «Η πανδημία του κορονοϊού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο αγώνας της Ξάνθης και οι Ένοπλες Δυνάμεις», με σκοπό την ανάδειξη, σε πανελλήνιο επίπεδο, του έργου των φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτών της Ξάνθης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ενώ μετά τη δια ζώσης συνάντησή μας και την υπόσχεσή σας ότι το εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχτεί οικονομικά από κοινού μεταξύ των δύο φορέων (Π.Ο.Ε.Σ. και Δήμος Ξάνθης), με λύπη, με το (γ) σχετικό έγγραφό σας, μας ενημερώσατε ότι διαθέτετε χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €). Τουναντίον, διαθέσατε τριπλάσιο, σχεδόν, ποσό [επτά χιλιάδες ευρώ (7.000 €)] στην έτερη συναφή Ομοσπονδία, για ένα συνέδριο που πραγματοποίησε στην πόλη σας, καθαρά συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία κριτικής της ως άνω επιλογής σας, πλην όμως, θεωρούμε φρόνιμο να ενημερώσουμε μέσω των τοπικών ΜΜΕ τους πολίτες της Ξάνθης, ως η πηγή χρηματοδότησης, ώστε να κριθείτε από τους ίδιους.

Άλλωστε, η μετακίνηση των 150 και πλέον συνέδρων μας από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Καβάλας, όπου θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριό μας, έρχεται από μόνη της να απαντήσει για το αποτέλεσμα της εν λόγω επιλογής σας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, καθόσον από την ανωτέρω ενέργειά σας, δίνετε τη δυνατότητα σε συνδικαλιστικούς φορείς να διεξάγουν δωρεάν τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους (συνέδρια), ακόμα κι αν αυτές πραγματοποιούνται σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν εφεξής όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της πόλης.

Τέλος, παρακαλούμε όπως, το χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €) που θα διαθέτατε για το συνέδριο, το διαθέσετε στο «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», το οποίο, με σχέδιο νόμου, κινδυνεύει να κλείσει.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος Μαρινέλης Χρήστος Ανθυπασπιστής (ΠΖ), Αντιπρόεδρος (Για τον απουσιάζοντα Πρόεδρο)
Ο Γεν. Γραμματέας Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ)

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ

- Διαφήμιση -