Πέμπτη 25/04/2024

Χαμόγελο του Παιδιού: ΔΕΝ είναι Ίδρυμα για να κλείσει

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Χαμόγελο του Παιδιού κινδυνεύει να κλείσει.

Η θέση μας, το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέρει όσα όφειλε να προσφέρει το Κράτος από πριν την ίδρυση του Οργανισμού!

Ενημέρωση πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τις επιπτώσεις που έχουν στη λειτουργία του, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων Υπουργικής Απόφασης και Νόμου 4921/2022.

Συγκεκριμένα με την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τίθενται νέοι οικοδομικοί όροι που δεν καλύπτουν τα σπίτια που διαθέτει το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Βάσει αυτού θα κλείσουν τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας και εντός τους έτους τα Σπίτια Μόνιμης Διαβίωσης για λόγους κτιριακών υποδομών.

Επίσης η εφαρμογή του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας και σχετικές κυρώσεις, που προβλέπουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης κ.λπ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού' Κώστας Γιαννόπουλος
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού’ Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος

Σε ανάρτησή του στο Facebook, στη σελίδα του «Το Χαμόγελο του Παιδιού»», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρει σχετικά:

«Αγαπητοί μου,

Πριν 27 χρόνια έδωσα μια υπόσχεση στον γιο μου τον Ανδρέα και την τηρώ μέχρι στιγμής προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρίσκουμε στο Χαμόγελο λύσεις για κάθε παιδί, όπως εκείνος έλεγε «αφήστε τα λόγια» και τελείωνε με την φράση «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε», μετά όμως γνώρισα και μεγάλωσα μαζί με τους ανθρώπους του Χαμόγελου και την αγάπη του κόσμου, χιλιάδες παιδιά που τα βλέπω να μεγαλώνουν να γίνονται άνδρες, γυναίκες να έχουν οικογένειες και να είναι καλοί άνθρωποι, καλοί οικογενειάρχες και καλοί επαγγελματίες, τι άλλο θέλει μια κοινωνία να έχει ευτυχισμένους ανθρώπους.

Τώρα έρχεται, για μια ακόμη φορά που δεν είναι η πρώτη, έχουν προσπαθήσει και άλλες φορές διαχρονικά, μια υπουργική απόφαση (αντισυνταγματική) να καταστρέψει το όνειρο αυτού του παιδιού και όλων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε ανάγκη, αυτό δεν θα το αφήσουμε να γίνει και του υπόσχομαι δημόσια ότι μαζί με τους χιλιάδες φίλους μας, εθελοντές μας, υποστηρικτές μας ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να το πειράξει, όσο ψηλά και να βρίσκεται, έχουμε μαζί μας τον κόσμο αλλά και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για να ξεπεράσουμε και αυτή την φρικτή κατάσταση που μας έβαλαν, άδικα και χωρίς λόγο.

Κύριες, κυρία και κύριοι που είσαστε πίσω από αυτή την απόφαση, σας λέω ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, φεύγοντας από την ζωή να μην αφήσω αυτή την δαμόκλεια σπάθη στο κεφάλι του Χαμόγελου, μαζί με όλους εσάς.

Έχω στείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να τον δούμε όταν με το καλό γυρίσει από το σημαντικό του ταξίδι , περιμέναμε μιλούσαμε ενημερώναμε, όταν μάθαμε ότι κάτι μαγειρεύεται, κάναμε εποικοδομητικές προτάσεις, αλλά κανένας δεν μας πήρε στα σοβαρά, γιατί κάποιοι έχουνε μεγάλη υποστήριξη, πλάτες όπως λέμε, όποτε περιμένουμε και ήρεμα να βρούμε πλέον τις μόνιμες λύσεις, όπως οι προτάσεις που έχουμε δημιουργικά κάνει και δεν καταδεχθήκαν να μας απαντήσουν, είσαστε οι μόνη ΕΛΠΙΔΑ μας να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας με χαμηλούς τόνους, αλλά δυναμικά, όπως ξέρει το Χαμόγελο, επιφυλάσσομαι και παίρνω επάνω μου όλη την ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις

Σας ευχαριστούμε για την διαχρονική στήριξη Κώστας Γιαννόπουλος»

Η Υπουργική Απόφαση

Η Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιδιώκει δύο κύριους σκοπούς: Πρώτον, τη ρύθμιση της λειτουργίας, στελέχωσης, κτιριολογικών προδιαγραφών, ελέγχου και εν τω συνόλω παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε η φροντίδα των παιδιών εντός δομών να είναι η βέλτιστη δυνατή. Δεύτερον, η λειτουργία των δομών να είναι προσανατολισμένη στο σκοπό της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για κάθε παιδί που στερείται την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, σε όλες τις δομές προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους, ώστε οι δομές να καταφέρουν να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Δόμνα Μιχαηλίδου

«Θεσπίζοντας κανόνες στις δομές παιδικής προστασίας επιτυγχάνουμε δύο βασικούς μας στόχους. Αρχικά, μεταβαίνουμε από το απαρχαιωμένο μοντέλο προστασίας των παιδιών εντός δομών σε ένα παιδοκεντρικό μοντέλο εύρεσης της κατάλληλης για αυτά οικογένειας. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε κανόνες και προδιαγραφές ώστε για όσο καιρό χρειαστεί τα παιδιά να βρίσκονται σε δομές μη-ιδρυματικές, διαφανείς και ασφαλείς. Σε δομές που διασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον όλων των παιδιών. Ως Πολιτεία προσέχουμε τα παιδιά μας, τους παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή φροντίδα και δεν αφήνουμε ούτε μια χαραμάδα σε ενδεχόμενο κακοποίησης ή παραμέλησής τους», τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δείτε το βίντεο από την ενημέρωση που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ