Δευτέρα 29/04/2024

Κόσοβο: Η Τουρκία μεταφέρει Τάγμα Καταδρομών με εντολή NATO

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γιατί η Τουρκία μεταφέρει Τάγμα Καταδρομών στο Κόσοβο και όχι άλλο μέλος του NATO;

Την είδηση έκανε γνωστή το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με ανακοίνωσή του στις 3 Ιουνίου 2023, στην οποία σημειώνει ότι το Τάγμα υπάγεται στη Διοίκηση της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στις Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρελί).

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ και η Τουρκία ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικής δύναμης διότι όπως αναφέρει στην ανακοίνωση έχει “κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες” με τα τα Βαλκάνια. Προσθέτει στην ανακοίνωση ότι “καλεί σε αυτοσυγκράτηση τα μέρη για την επίλυση των πρόσφατων γεγονότων στο βόρειο τμήμα του φιλικού και αδελφικού Κοσσυφοπεδίου, που βλάπτουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου.”

Ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για την αποστολή ενός Τάγματος Καταδρομών στο Κόσοβο
Ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για την αποστολή ενός Τάγματος Καταδρομών στο Κόσοβο

Το τουρκικό Τάγμα Καταδρομών προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στις 4-5 Ιουνίου 2023 στο Στρατόπεδο “Σουλτάνου Μουράτ” στο Κοσσυφοπέδιο.

Η παρουσία της Τουρκίας στο Κόσοβο

Το Στρατόπεδο “Σουλτάνου Μουράτ” βρίσκεται στο Πρίζρεν, 80 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πρίστινα όπου υπάρχει ήδη τουρκικός στρατός. Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ενισχύσει την δύναμη της KFOR με 700 στρατιώτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί γίνεται παρουσίαση του τουρκικού Στρατοπέδου στο Κόσοβο:

Στο Πρίζρεν υπάρχει το Τουρκικό Γενικό Προξενείο ενώ είναι η πόλη είναι έδρα του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου. Το Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου ιδρύθηκε ως Τουρκική Δημοκρατική Ένωση στις 19 Ιουλίου 1990 στο Πρίζρεν και άλλαξε το όνομά του στις 20 Ιουνίου 2001 από την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK).

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ