Δευτέρα 29/04/2024

Στέφανος Κασσελάκης: Η Δύση πρέπει να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια στην Ουκρανία, είπε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Δύση πρέπει να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια στην Ουκρανία, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου συζήτησε με το δημοσιογράφο των Financial Times, Tony Barber.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η Δύση πρέπει να δώσει στην Ουκρανία όλη την βοήθεια που χρειάζεται και να υπερασπιστεί την κυριαρχία της απέναντι σε έναν καταπιεστή νταή. Σε αυτό η Ελλάδα έχει έναν ρόλο να παίξει. Διευκρίνισε ότι δεν συμφωνεί με την αποστολή στρατιωτικού υλικού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας ή τη βοήθεια μέσω της αξιοποίησης των ελληνικών λιμανιών και της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας. Άλλες χώρες, είπε έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να προσφέρουν στην Ουκρανία την στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται.

Στο ερώτημα αν υπό την δική του ηγεσία η Ελλάδα θα προωθήσει τον στόχο της κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας απάντησε: “Απολύτως. Πρέπει να υπάρξει μετάβαση από την υπερατλαντική εξάρτηση – αν και η παρουσία του ΝΑΤΟ είναι κρίσιμη στην άμυνα της Δύσης απέναντι σε τρία καθεστώτα στα ανατολικά μας που όλοι ξέρουμε ποια είναι. Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει μια αμυντική συμμαχία όπως είναι και η δικής μας προτεραιότητα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή ανεξάρτητη στρατιωτική δύναμη. Οπότε η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.”

Ολόκληρη η συζήτηση στα αγγλικά:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ