Κυριακή 19/05/2024

Τουρκία: Φραστική επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου αφότου δήλωσε ότι είναι Αλεβίτης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αφότου δήλωσε ότι είναι Αλεβίτης.

Δύο ημέρες μετά την δήλωσή του ότι είναι Αλεβίτης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στοχοποιήθηκε με βάση την πίστη του κατά την επίσκεψή του σε νεκροταφείο όπου τάφηκαν θύματα από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία.

Ο Κιλιτσντάρογλου, μαζί με άλλα μέλη του κόμματός του επισκέφθηκαν τους σεισμόπληκτους του Αντιγιαμάν την 1η ημέρα της γιορτής του Ραμαζανιού.

Έπειτα πήγαν στο νεκροταφείο της περιοχής για να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα του σεισμού και προσευχήθηκαν. Τότε, ένας άνδρας από το πλήθος άρχισε να φωνάζει βάζοντας στο στόχαστρο τον Κιλιτσντάρογλου τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν ήξερε πώς να απαγγέλλει τη Φατίχα, μια ισλαμική προσευχή. Οι δηλώσεις του άνδρα έγιναν αντικείμενο καταδίκης από τους γύρω του, οι οποίοι τον απομάκρυναν αμέσως από το χώρο.

Αυτό το περιστατικό συνέβη λιγότερο από δύο ημέρες μετά το viral βίντεο του Κιλιτσντάρογλου στο οποίο δήλωσε ότι είναι Αλεβίτης. Το βίντεο απευθυνόταν σε νεαρούς ψηφοφόρους, καλώντας τους να αντισταθούν στις διακρίσεις και να υποστηρίξουν έντιμους και ηθικούς ηγέτες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή αίρεσης.

Μετά το περιστατικό, ο Κιλιτσντάρογλου εξέδωσε δήλωση συγχωρώντας τον άνδρα που τον έβαλε στο στόχαστρο. Αναγνώρισε ότι τα συναισθήματα μπορεί να είναι διαφορετικά σε τέτοιες καταστάσεις και δήλωσε ότι δεν είχε άσχημα συναισθήματα για το άτομο. “Σε περιόδους θλίψης, οι άνθρωποι μπορούν να πουν και να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον πόνο τους και να τους συγχωρήσουμε”, είπε.

“Παρακαλώ μην κάνετε πράγματα που θα εκθέσουν αυτό το άτομο, ας ενεργήσουμε υπεύθυνα, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν έχω δικαίωμα, χαλάλι.”, συμπλήρωσε.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Ελλάδα

Υπενθυμίζεται, για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για την στάση που θα τηρήσει έναντι της Ελλάδας ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εφόσον εκλεγεί, ότι τον Σεπτέμβριο 2022 όταν είχε πει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα περί “επίσκεψης τη νύχτα“, μια εβδομάδα μετά είχε δηλώσει ότι “Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν κάτι κοινό, χάνουν και οι δύο τις ψήφους τους. Στην πραγματικότητα, δύο λαϊκιστές παίζουν τα χαρτιά πολέμου. Αυτό είναι το νόημα!”

Δήλωση Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 11 Σεπ 2022. Εικόνα (screenshot) Twitter.com @kilicdarogluk
Δήλωση Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 11 Σεπ 2022. Εικόνα (screenshot) Twitter.com @kilicdarogluk

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η θέση του “για τον εξοπλισμό των νησιών (σσ εννοεί ελληνικών) είναι ξεκάθαρη, αυτό το θέμα θα το λύσουμε όταν έρθουμε στην εξουσία.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ